sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vodafone a donat Aradului aparat de testare pentru coronavirus, în valoare de 150.000 euro. Acesta a fost inaugurat aseară

  de Raluca Medeleanu | 1 aprilie 2020, 11:08 AM | Coronavirus | Știri Arad | Topic special

  2

  De marți seară, Aradul are aparat de testare pentru coronavirus funcțional. Dispozitivul Realtime PCR de testare pentru coronavirus a ajuns luni noapte la Arad, iar ieri după-masă toate componetele au fost instalate.

  Aparatul de testare și 5.000 de teste PCR a fost cumpărat cu sprijinul financiar al Fundației Vodafone România, suma la care se ridică achiziția fiind 150.000 de euro.

  De asemenea, menționăm că în dimineața zilei de marți, o echipă de trei cadre didactice, angajate ale Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara s-au deplasat la Spitalul Județean de Urgență Arad pentru a sprijinii colegii medici din Arad în înființarea liniei de testare RT-PCR destinată diagnosticării COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Arad. Totodată, UMFVBT oferă suport în completarea aparaturii necesare laboratorului precum și prin detașarea de personal voluntar în vederea punerii în funcțiune și a operării echipamentului.

  Update – Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, momentan nu a început testarea propriu-zisă, ci a avut loc doar instruirea medicilor pentru ca ei să știe să opereze corect aparatul. De mâine însă ar urma să înceapă oficial și folosirea aparatului pentru testare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. nu mi-am putut imagina inainte de criza asta, ca la centrul universitar Arad, nu exista personal care sa stie sa faca RT-PCR, o tehnica nicidecum noua si care exista de multa vreme in orice oras cu facultate de medicina. Este uimitor sa nu ai nici macar personal care sa stie sa se ocupe de aparat, sa habar nu ai tehnica tu medic de laborator asistent universitar, jenant…nu vi rusine sa vina de la tm pentru asta?

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Sper ca dupa ce va trece criza, facultatea de medicina/dentara/farmacie din Arad va fi complet desfiintata. Este inadmisibil cum aceasta „scoala” produce studenti incapabili. N se poate sa dai unor oameni titlul de medic fara ca ei sa aiba habar de nimic. Nu se poate ca intr-un „centru universitar” sa nu ai oameni pregatti sa faca analize. Este o gluma ce se intampla in Arad la medicina. Aceasta facultate trebuie stearsa si din istorie. Este o rusine

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.