Fug medicii de la UPU Arad! Șase medici au demisionat sau și-au depus dosarul de pensionare în plină pandemie de COVID-19

  de Lucian Dănilă | 29 martie 2020, 7:18 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor

  17

  Situația de la Spitalul Județean din Arad devine tot mai grea. În plină pandemie de coronavirus, mai mulți medici au fost testați și confirmați pozitiv la COVID-19.

  Ca și cum nu ar fi de ajuns că cel puțin pentru o perioadă spitalul nu beneficiază de cei scoși din circuit din cauza virusului, alții au decis fie să își dea demisia, fie să își depună dosarele de pensionare.

  „Șase medici au anunțat că vor renunța la desfășurarea activității medicale din Unitatea Primire Urgențe. Unii dintre ei sunt la vârsta pensionării , iar unii au depăsit vârsta legală de pensionare însă au aviz de prelungire a activității de la Colegiul Medicilor.

  Alți doi medici, de pe secții diferite, au anunțat că își vor depune dosarele de pensionare. Niciunul dintre ei nu a fost confirmat cu coronavirus  – SARS CoV-2”, ne răspunde conducerea Spitalului Județean Arad.

  Este un subiect asupra căruia vom reveni pentru că pe lângă cei infectați sau care au renunțat la lupta cu coronavirusul, mai sunt și alți medici care au intrat subit în concediu medical.

  Fotografie cu caracter ilustrativ

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. bine or fost vremurile cand o consulatie era 100 lei si primeau si spaga cate 50-100 lei sau si mai mult pentru o operatie sau un calmant. cand or bagat bani in buzunare o fost bine. acuma cand e de stat si ingrijit pe perioade grele fug ca si gandacii. pe aia care fug sa ii prinda si mai repede corona aia le doresc.

   +29 voturi
   +1
   -1
  2. Parca îl vazusem pe ministrul Vela la tv afirmand ca se sisteaza pensionarile pe perioada stării de urgență, sigur el se referea la militari, jandarmi și polițiști dar dat fiind ca aceasta stare de urgenta este generata de o pandemie nu se poate aplica această stopare a pensionarilor si in sistemul medical?! Nici demisiile nu se iau in considerare fără un preaviz de 15 zile pai in starea de urgenta ar trebui prelungit până la incetarea stării de urgență. Chiar ne convine sa fim meduci doar in vremuri bune?!

   +21 voturi
   +1
   -1
  3. In primu rând sistemul e devina pt ca nu le oferă aparatura si echipamentele de care au nevoie si asta e rezultatul…Nu zice nime ca nu sunt si ei de vina fiindca cand a fost bine au rămas iar acum fug cand e mai greu, dar nici sa stea doar asa ca sa se infecteze ca niste eroii

   --3 voturi
   +1
   -1
  4. Mai bine ar ieși si ar spune răspicat opiniei publice care sunt problemele cu care se confruntă și astfel vor fi ajutați. Nu mai fiți lași în fața măsurilor administrative abuzive. Lumea nu vă va judeca dacă spuneți adevărul dar vă va judeca dacă nu ajutați oamenii. De asta v-ați facut doctori, sau cumva pentru bani?

   +5 voturi
   +1
   -1
  5. multi dintre cei care comentati sunteti rupti de realitate!nu poti comenta nu poti face nimic esti batjocoritsi dat afara imediat am mai scris dar special arad nu publica mesajul!e mafie de sus im jos tot e pe politic nu se mai poatw face nimicdoar daca mur toti si se face de la zero sistemul e ticalosie peste tot!

   +1 voturi
   +1
   -1
  6. Situatia este cu dus sí intors.Exista partea gretoasa a fenomenului,de care ne-am lovit majoritatea(spagi,favoruri,tratamente preferentiale) si instinctul de autoconservare. Adica nu-si risca viata,mai ales cand administratia(statul) nu misca din urechi sa asigure conditii de siguranta.Neexistand inca terapii eficiente,ei pot trata doar simptome,nu boala in sine.Metehnele cum este spaga,sunt condamnabile,dar si noi am intretinut acest cerc vicios.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.