Florin Tripa: „Sistarea tichetelor de vacanță, după cum vor liberalii, ar afecta grav turismul din județul Arad”

  de - | 26 august 2019, 2:52 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul PSD Florin Tripa reacționează dur la declarațiile iresponsabile ale unor lideri PNL care s-au pronunțat pentru dispariția voucherelor de vacanță.

  „Este exact ca și cum ai vrea să ștergi cu buretele tot ceea ce s-a făcut bun pentru români, măsuri gândite pe termen mediu și lung”, spune parlamentarul PSD Arad.

  „Este o temă cu o relevanță deosebită pentru mine iar poziția mea nu este una  formală, de simplu combat politic. Anul trecut în toamnă, am demascat public sabotajul PNL care prin reprezentanții săi aflați la conducerea diverselor instituții de stat sau a primăriilor refuzau, sub o formă sau alta, să distribuie angajaților voucherele de vacanță, atribuite de Guvernul României. Ca deputat de Arad mi s-a părut normal să trimit adrese primăriilor, solicitându-le politicos să respecte legislația în vigoare și drepturile funcționarilor publici.

  Acum, fuziunea PNL este completă. Liberalii fac încă un pas în direcția destructivă, dovada clară a asimilării metehnelor PDL, artizanii tăierii pensiilor și salariilor.

  Am o mie de argumente pentru care voucherele de vacanță trebuie păstrate și distribuite la vreme. Dincolo de aspectul motivant uman și de justețea socială a acestei inițiative guvernamentale, cifrele statistice vorbesc de la sine. Conform datelor oficiale, vorbim retrospectiv, despre 2018, ca cel mai bun rezultat financiar din ultimul deceniu, consemnat pe linie de turism intern. În contextul vremii capricioase de anul trecut, nu trebuie decât să citez declarațiile hotelierilor, care recunoșteau că, fără suportul Guvernului, situația ar fi fost dramatică în turismul românesc.  Acum în România, oamenii de afaceri din turism au cele mai mici taxe și impozite raportate la cele din UE, inclusiv TVA de 5%. Trebuie să ținem cont de faptul că odată cu acordarea voucherelor mai mulți români își petrec vacanțele în țară, iar cheltuielile suplimentare pe care aceștia le fac se adaugă la banii care ajung tot în economia României.

   Inutil de precizat că mă gândesc în primul rând la județul Arad, și în particular la Moneasa, stațiune care poate renaște doar printr-o susținere fermă și prin politici guvernamentale focusate pe linie de turism. Și tocmai acest lucru reprezintă aceste tichete de vacanță. Îi cunosc pe arădeni și știu cât de mult iubesc Moneasa, au și de ce. Este combinația ideală între frumusețea peisagistică, oportunități de relaxare, tratament și nu în ultimul rând întâlnirea cu un spațiu etno-cultural specific Țării Zărandului. Sunt atâtea locuri minunate, binecuvântate în județul Arad care așteaptă ospitaliere să primească turiști. Asta vor să distrugă liberalii ? Respectul și atenția unui Guvern responsabil pentru familie sau viitorul turismului românesc, în contextul în care toate datele ne indică că suntem pe drumul cel bun”.afirmă deputatul PSD Florin Tripa.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.