miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Florin Tripa: „Serviciile SMURD din Nădlac și Vinga sunt la un pas de desființare, din cauza lui Iohannis“

  de - | 18 octombrie 2019, 2:26 PM | Comunicate contra cost

  0

  Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD, specializate în acordarea primului-ajutor calificat, de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă în a căror zonă de competenţă îşi desfăşoară activitatea. În urma acestui demers, funcționarea serviciilor SMURD din Vinga și Nădlac este grav periclitată, autoritățile locale neavând la dispoziție fondurile necesare pentru a susține în continuare activitatea.

  „Sunt unul dintre inițiatorii proiectului de lege privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finanţarea autorităţilor administraţiei publice locale. Legea prevedea preluarea personalului din cinci județe printre care și Aradul, fiind vorba de angajații SMURD Vinga și Nădlac. Proiectul de lege a fost inițiat pe fondul semnalelor tot mai numeroase transmise de către primării, care se află în imposibilitatea de a mai susține cheltuielile lunare de întreținere a echipajelor de intervenție și plata salariilor personalului serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

  Ca urmare a situației prezentate de autoritățile locale, existau două variante: desființarea serviciilor sau transferarea personalului la inspectoratele pentru situații de urgență, a doua variantă stând la baza proiectului de lege.

  Din păcate, speranțele că lucrurile vor intra în normal au fost năruite de președintele Klaus Iohannis, care în dispreț total față de zeci de mii de cetățeni din cele cinci județe, beneficiari ai acestor servicii, a retrimis legea în parlament, pentru niște motive puerile. Doar pentru a băga bețe-n roate, așa cum face de cinci ani de zile, Klaus Iohannis a blocat salvarea de la moarte a serviciilor SMURD din Nădlac și Vinga. Iohannis va avea pe conștiință arădenii care, Doamne ferește, nu vor avea parte de servicii medicale de urgență, din cauza desființării celor două servicii SMURD. Este strigător la cer lipsa de interes a președintelui Iohannis față de problemele românilor, în acest caz față de asigurarea unui serviciu de urgență, așa cum se întâmplă în orice altă țară din Uniunea Europeană. Iohannis ne arată că în ciuda declarațiilor privind nevoia de a asigura românilor servicii medicale de calitate, în realitate el nu e interesat de viața și soarta cetățenilor din această țară, fiind preocupat doar de propria lui persoană, de războaiele lui politice și de a pune frână oricărei inițiative, care nu vine din partea lui sau a PNL“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.