luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Florin Tripa: „PNL a dus Aradul pe ultimele locuri la absorbția de fonduri europene”

  de - | 8 iulie 2019, 3:46 PM | Comunicate contra cost

  0

  Ziarul Financiar a realizat un top al județelor care au atras cele mai multe fonduri europene, pe baza datelor oficiale primite de la Ministerul Fondurilor Europene. În acest clasament, județul Arad ocupă un loc rușinos în coada clasamentului, fiind între ultimele zece județe la nivel național.

  „Topul județelor care au atras cele mai multe fonduri europene în exercițiul financiar actual ne arată încă o dată incompetența administrației PNL care conduce atât județul, cât și municipiul Arad. În ciuda propagandei ieftine pe care o fac zilnic liberalii, care ne spun că Aradul este în față, datele oficiale arată că suntem la coadă din punct de vedere al performanței. Doar județe din sud, ca Teleorman, Olt, Giurgiu și Călărași sau județe mici ca Harghita și Covasna au atras mai puține fonduri europene decât Aradul.

  În actualul exercițiu financiar, județul Arad, condus de gașca portocalie, a reușit să atragă doar 700 de milioane de euro. Ei spun că e mult, că e un succes, zilnic se laudă cu proiecte care stau doar pe hârtie. Între timp, în alte județe se muncește și se atrag fonduri de trei ori mai mari, cum e cazul Bihorului, unde suma se ridică la 2,3 miliarde de euro ! Și nu e singurul exemplu: Hunedoara a atras 1,2 miliarde de euro, Alba – 1,4 miliarde de euro, Vrancea – 1,8 miliarde de euro, Galați – 1,6 miliarde de euro, Bistrița Năsăud – 1,4 miliarde de euro, Cluj – 4,5 miliarde de euro, Constanța – 5,9 miliarde de euro etc. Super specialiștii liberali au dus Aradul pe ultimul loc în Regiunea Vest la acest capitol, fiind depășiți și de Timiș (peste un miliard de euro) și de Caraș-Severin (767 milioane euro). Așa cum ne-au depășit și Vâlcea, Tulcea, Maramureș, Suceava, Neamț, Botoșani sau Dâmbovița. Și vorbim de fonduri europene, unde nu mai pot cei de la PNL să dea vina nici pe parlamentari, nici pe guvern, nici pe PSD, ci doar pe propria lor incompetență.

  Aceasta este imaginea reală a administrației PNL, o administrație care pe lângă faptul că nu e în stare să atragă fonduri europene, nu știe nici cum să ducă proiectele câștigate la bun sfârșit. Iar asta vedem zi de zi, începând cu proiectele mai vechi, pe deșeuri și apă-canal, și terminând cu drumul Arad – Șiria – Pâncota – Buteni“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.