Florin Tripa: „Mii de arădeni vor putea să intre în proprietatea curților și grădinilor, în urma unei legi inițiate de PSD“

  de - | 3 iulie 2020, 10:33 AM | Comunicate contra cost

  0

  În Monitorul Oficial a fost publicată Legea 87/2020, pentru modificarea Legii Fondului Funciar, prin care terenurile aferente construcțiilor edificate de către fostele cooperative agricole de producție, de fostele asociații economice intercooperatiste, de fostele organizații și entități ale cooperației de consum, indiferent de denumirea acestora, precum și ale altor construcții aflate în proprietate privată se înscriu, la cerere, în proprietatea actualilor deținători. Printre inițiatorii acestei legi se numără și deputatul PSD Arad Florin Tripa.

  „Finalitatea politicii trebuie să fie întotdeauna binele pe care reușești să îl faci în mod concret pentru oameni. Dincolo de vorbe, mă bucur că am reușit să mă număr printre inițiatorii modificărilor legislative care permit cetățenilor să intre în mod gratuit în posesia terenurile aferente imobilelor deținute, moștenite sau cumpărate potrivit prevederilor Legii 112/1995. Am avut nenumărate discuții cu primari din județ și fără excepție, am găsit în fiecare comună sau oraș astfel de probleme. Oameni care au cumpărat case, în special prin legea 112, iar terenurile aferente acelor case nu aparțineau noilor proprietari. Era o situație ciudată, ca unii cetățeni să dețină un imobil și terenul de sub acel imobil, iar curtea și grădina să aparțină fostelor CAP-uri sau Statului Român.

  Modificarea legii fondului funciar era o măsură absolut necesară și sunt mii de arădeni care vor putea beneficia de aceste prevederi. Sper ca Prefectura Arad, prin Comisia Județeană de Fond Funciar să nu pună bețe-n roate aplicării acestei legi, așa cum am văzut că obișnuiesc cei de la PNL Arad, iar cetățenii să poată să obțină cât mai repede titlurile de proprietate“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.