Florin Tripa : Legea carantinei și izolării, în varianta PNL, încalcă flagrant drepturi și libertăți cetățenești

  de - | 8 iulie 2020, 5:22 PM | Comunicate contra cost

  0

  Peneliştii demonstrează din nou că nu sunt în stare să legifereze corect, transparent şi constituţional. Mai mult decât atât, Guvernul PNL a încălcat iar legea şi Constituţia pentru că a elaborat şi a aprobat fără să pună în dezbatere publică proiectul de lege privind instituirea măsurilor de carantină şi izolare, spune deputatul PSD Arad Florin Tripa.

  “Nu e doar părerea mea, în contextul în care specialiştii susțin că proiectul trimis Parlamentului de guvernanţii PNL, ignoră deciziile CCR și continuă să promoveze prevederi anticonstituționale confuze, care încalcă drepturi și libertăți pe termen nedefinit. Pe lângă toate acestea, liberalii vor să cedeze atribuții de suveranitate națională unei agenții a ONU, respectiv OMS-ului – pe care nu le-a cedat nici măcar în urma semnării Tratatului de aderare la UE.
  În condițiile date, PSD va face ce trebuia să facă guvernul PNL. Vom organiza astfel consultarea publică impusă de lege, invitând bineînțeles ONG-urile care se ocupă de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale să participe la dezbaterea proiectului legii privind măsurile de carantină și izolare. Nu în ultimul rând, PSD va face corecturile și completările necesare astfel încât legea adoptată în Parlament să fie eficientă să aibă claritate și să respecte drepturile și libertățile democratice constituționale.”, afirmă deputatul PSD Arad Florin Tripa.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.