Florin Tripa: „Investițiile finanțate prin PNDL în județul Arad se ridică la aproape 900 de milioane de lei“

  de - | 20 februarie 2019, 2:36 PM | Comunicate contra cost

  0

  Programul Național de Dezvoltare Locală s-a dovedit a fi un real succes în ultimii ani, reușind să reducă decalajul între mediul rural și cel urban. În ultimii ani, prin PNDL I și II, în județul Arad au fost finanțate proiecte în valoare de aproape 900 de milioane de lei.

  „PNDL este, fără îndoială, cel mai de succes program guvernamental de la Revoluție și până în prezent. La nivelul județului Arad, prin PNDL s-au finanțat investiții în valoare de aproape 900 de milioane de lei, cea mai mare sumă fiind alocată pentru PNDL II, peste 600 de milioane de lei, în 2017.

  Așa cum afirma și doamna premier Viorica Dăncilă, peste 70% din finanțarea atât din PNDL 1, cât și din PNDL 2 a fost direcționată către comune, PSD demonstrând astfel că modernizarea satului românesc nu mai e doar la nivel declarativ, ci avem proiecte concrete, puse în practică. La nivelul județului Arad au fost finanțate reabilitări de străzi în comune și orașe, dar și în municipiul Arad, reabilitarea sau construcția de noi școli și grădinițe, realizarea de sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, reabilitarea iluminatului public, a drumurilor județene și așa mai departe.

  În învățământ, prin PNDL avem investiții importante în mai toate comunele și orașele, iar în municipiul Arad avem două proiecte importante, reabilitarea Colegiului Elena Ghiba Birta și a Colegiului Economic. De asemenea, în Sănătate sunt sume investite pentru un nou spital la Căpâlnaș și pentru reabilitarea secției de oncologie de la Spitalul Județean Arad, dar și pentru înființarea unor dispensare în comunele județului.

  Sunt proiecte foarte importante, pe care multe comunități locale nu le-ar fi putut realiza doar din bugetul local. Aceste proiecte realizate în județul Arad, în ultimii ani, ne demonstrează utilitatea programului și nevoia ca el să fie continuat și nu oprit, așa cum și-ar fi dorit reprezentanții opoziției, care au propus tăierea fondurilor destinate PNDL din bugetul de stat pe 2019“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.