Florin Tripa: Guvernul României alocă zeci de milioane de lei pentru județul Arad, prin CNI

  de - | 13 decembrie 2018, 1:10 PM | Comunicate contra cost

  0

  Guvernul României a finanțat, în perioada 2016-2018, mai multe proiecte din județul Arad, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Totalul sumelor alocate depășește 60 de milioane de lei, principalul obiectiv finalizat fiind noul bazin de polo din municipiul Arad.

  „Dacă vom aduna sumele alocate de Guvernul României în ultimii doi ani, pe diferite programe, vom constata că niciodată în istoria postdecembristă Aradul nu a avut parte de o asemenea finanțare de la centru. Avem diferite programe, în special PNDL, prin care s-au alocat peste 600 de milioane de lei, bani care au ajutat comunitățile să se dezvolte. În ultimii doi ani, s-au construit școli, grădinițe, cămine culturale, s-au extins rețele de apă și canalizare, s-au asfaltat străzi și drumuri, în zeci de comune și orașe din județul Arad, totul cu bani alocați de Guvernul României. Ceea ce arată cât de mincinoasă este propaganda liberală, cât de mincinoști sunt cei de la PNL care conduc, prost din păcate, destinele acestui județ.

  Avem zeci de milioane de lei alocate în ultimii doi ani de către Compania Națională de Investiții. În Arad, cu banii CNI, s-a finalizat noul bazin de polo, pe care primarul Gheorghe Falcă refuză să-l dea spre folosință arădenilor, deși s-au investit peste 23 de milioane de lei, din fonduri guvernamentale. Tot prin CNI, la Lipova se construiește un nou stadion, în valoare de peste 4 milioane de lei, dar și cel mai modern spital din județ, care va deservi Valea Mureșului, adică peste 60.000 de cetățeni, investiția ridicându-se la 17 milioane de lei. În perioada 2016-2018, au fost finalizate sau sunt în curs de finalizare și alte obiective din județ, prin CNI: reabilitarea unor așezăminte culturale din Cuvin, Lipova, Adea, Sântana sau Pâncota, reabilitarea clădirii Tribunalului Arad, construcția de săli de sport în Șiria și Șimand sau podul peste DC 11, în satul Botfei. Și alte proiecte sunt pe lista sinteză la CNI și vor fi primi finanțare în 2019.

  Iată, așadar, că lucrurile stau cu totul altfel față de ceea ce susțin liberalii Falcă, Cionca, Bîlcea și alții din jurul lor. Guvernul României sprijină județul Arad, finanțează proiectele comunităților locale din județ și alocă Aradului mai mulți bani decât oricare alt guvern din 1990 până în prezent. Îi provoc pe domnii de la PNL să iasă public și să prezinte ce fonduri a primit Aradul din partea Guvernului României, când am avut guvernări de dreapta și să facem o comparație cu sumele alocate în ultimii doi ani“, spune deputatul Florin Tripa.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.