sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Florin Tripa: „Fermierii și autoritățile locale au la dispoziție 445 de milioane de euro prin PNDR“

  de - | 8 ianuarie 2019, 2:26 PM | Comunicate contra cost

  0

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală, va deschide în Trimestrul I al anului 2019 noi sesiuni de primire de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, valoarea fondurilor alocate depășind 445,8 milioane de euro. De acești bani vor putea beneficia atât fermierii, cât și autoritățile locale, prin Grupurile de Acțiune Locală.

  „Guvernul României continuă politica de sprijinire a fermierilor, așa cum ne-am angajat în campania electorală, iar numai în primul trimestru al anului 2019, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală vor fi disponibili 445 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor, fie că vorbim de fermieri, fie că e vorba de Grupurile de Acțiune Locală.

  Astfel, în primul trimestru al acestui an vor fi disponibile fonduri pentru investiții în exploatațiile pomicole, pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – irigații, pentru investițiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile și pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale.

  De asemenea, infrastructura locală va beneficia de finanțare, de exemplu pentru investițiile în crearea, îmbunătățirea sau extinderea serviciilor locale de bază destinate populației rurale, inclusiv a celor de agrement și culturale, și a infrastructurii aferente, iar Grupurile de Acțiune Locală vor avea la dispoziție o nouă oportunitate de finanțare, fiind bine cunoscut faptul că prin aceste GAL-uri, primăriile reușesc în fiecare an să facă o serie de investiții, din fonduri europene“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.