duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Florin Tripa: Abrogarea OUG 114, cum cer PNL şi USR, ar avea un efect catastrofal asupra investiţiilor arădene

  de - | 12 iunie 2019, 10:39 AM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul Florin Tripa face un apel către toți primarii din judeţul Arad să se opună moțiunii de cenzură anunțată de PNL și USR împotriva Guvernului, astfel încât să evite blocarea sau anularea proiectelor de investiții depuse deja prin Programul Național de Dezvoltare Locală și prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Tripa atrage atenția că intenția PNL și USR de a abroga OUG 114/2018, în cazul unei venirii la guvernare, va avea ca efect anulare în bloc a tuturor proiectelor de investiții depuse deja la Guvern în vederea finanțării.

  Suntem în legătură permanentă cu Guvernul și pot să confirm că există sursă de finanțare pentru toate proiectele arădene depuse prin PNDL și FDI. Tocmai de aceea, fac un apel către toți aleșii locali ai Opoziției să le spună șefilor de partid să permită acestui guvern să își facă treaba pentru a finaliza analiza și aprobarea proiectelor de investiții arădene depuse deja. Prin FDI s-au depus peste 3.000 de proiecte la nivel național, din care o parte sunt din județul nostru. Banii nu sunt o problemă, ci cheltuirea lor, care riscă să fie blocată în cazul adoptării moțiunii de cenzură. Guvernul actual a alocat resurse pentru a finanța fiecare proiect viabil de investiții publice. Deci abrogarea OUG 114, cum vrea Opoziția, ar avea un efect catastrofal soldat cu sistarea tuturor investițiilor arădene propuse prin FDI”, a precizat Tripa.

  Fondul de Dezvoltare și Investiții a fost adoptat prin OUG 114/2018, care conține multe alte prevederi, precum stoparea creșterii prețurilor la gaze și energie electrică, scăderea dobânzilor la creditele noi contractate de cetățeni, creșterea salariului minim în construcții la minim 500 euro, construcția a 1.000 de grădinițe cu profil sportiv etc. PNL și USR au declarat recent că vor să abroga această ordonanță dacă vor prelua guvernarea în urma adoptării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Efectul imediat va fi stoparea investițiilor propuse de primari, inclusiv de cei din Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.