duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Florin Tripa: 15 ani de incompetenţă administrativă liberală îi costă scump pe cetăţenii judeţului

  de - | 9 ianuarie 2019, 2:18 PM | Comunicate contra cost

  0

  Incapacitatea Consiliului Judeţean Arad de a implementa corect şi legal Masterplanul pentru managementul integrat al deşeurilor generează situaţii critice fără precedent într-o serie de localităţi din regiune. Disfuncţionalităţile majore, nu puţine la număr, afectează atât cetăţenii cât şi firmele din judeţ, este de părere deputatul social-democrat Florin Tripa.

  „Am fost pur şi simplu asaltat de sesizările primarilor din mai multe comune şi oraşe ale judeţului, edili de culori politice diferite, care întâmpină probleme grave în relaţia cu operatorii care au câştigat licitaţiile în zonele respective. Şimand, Sintea-Mare, Chişineu-Criş sau Vârfurile sunt doar câteva dintre ele, localităţi din zonele 2, 3, 4 şi 5 unde serviciile de salubritate prestate se dovedesc a fi sub orice critică.

  Culmea, există un numitor comun pe linie de disfuncţionalităţi iar ele pornesc de la absenţa infrastructurii şi a personalului, adică lipsa de angajaţi şi camioane.

  Relaţia cu operatorii decurge şi ea extrem de greoi, în condiţiile în care aceştia nu se sinchisesc să ofere măcar suportul minim necesar pe linie de comunicare şi contact.

  Nu mai vorbesc despre faptul că s-a creat o situaţie extrem de periculoasă, din cauza faptului că unui număr însemnat de agenţi economici din localităţile respective nu le-a fost oferită posibilitatea semnării unor contracte, ceea ce îi aduce practic în imposibilitatea de a funcţiona.

  Nici în ceea ce îi priveşte pe cetăţeni chestiunea nu stă mai bine, lipsă contracte în stil mare iar asta în condiţiile în care gunoiul se ridică în mod haotic, fapt care produce nemulţumiri accentuate în rândul oamenilor. Primarii sunt îngrijoraţi de potenţialele focare de infecţie, în timp ce conducerea CJA umple presa de texte propagandistice şi se face că nu remarcă abaterile primejdioase ale operatorilor de salubritate, în fond agreaţi şi împinşi în faţă chiar de liberali.

  Tocmai pentru că nu vreau să accentuez dimensiunea politică ci cea administrativă solicit tuturor celor responsabili să îşi facă datoria conform datelor contractuale şi cer în numele cetăţenilor din judeţ restabilirea legalităţii”, afirmă deputatul PSD Florin Tripa.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.