Filarmonica ne invită mâine la Casa Armatei, la Medalionul Mozart

  de Special Arad | 7 octombrie 2015, 1:13 PM | Cultură

  0

  Joi seară, începând cu ora 19, Filarmonica de Stat Arad va oferi un concert de excepție, sub bagheta dirijorului Cristian Neagu, în cadrul sălii Cercului Militar din Arad (Casa Armatei), de pe Bulevardul Decebal.

  Este vorba de un medalion Mozart unde, alături de orchestra filarmonicii, va urca pe scenă solistul italian Ipazzio Ponzzeta. Spectacolul va include Uvertura la Opera Don Giovanni K.527, Concertul în Do minor pentru pian și orchestră K.491 și Simfonia nr. 36 în do major K425 Linz.

  „În a doua jumătate a veacului al XVIII-lea, când se constituie stilul clasic, personalitatea lui Mozart se impune prin sinteza stilistică pe care o operează şi prin accentuarea tonusului afectiv în creaţia sa.

  Un medalion Mozart, în primele concerte ale stagiunii noastre 2015-2016, devine mai mult decât o datorie profesională sau o ofrandă adusă geniului creator din Salzburg”, a spus Dr. Alin Văcean, directorul Filarmonicii de Stat Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.