Managerul Filarmonicii, Doru Orban, pedepsit de judecători să plătească daune morale unei angajate. Sindicatul îl acuză de abuz în serviciu

  de Raluca Medeleanu | 5 februarie 2020, 10:58 AM | Administraţie | Topic special

  2

  Liderul Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad, Mihai Dogaru, aduce în atenția presei nemulțumirea pe care o au membrii sindicatului față de modul în care conduce Doru Orban instituția de cultură, acuzându-l de abuz în serviciu. În acest sens, acesta atrage atenția asupra unui proces pe care l-a pierdut recent managerul, împreună cu o angajată a insituției, fiind ambii acuzați că hârțuiau și umileau o membră a orchestrei.

  Mai exact, în data de 19 decembrie 2019, Curtea de Apel Timișoara a dat câștig de cauză angajatei Cristina Sînmărtinean, stabilindu-se că aceasta a fost sancționată pe nedrept de către Orban, urmare a presiunilor din partea Nataliei Gorceacova, șef partidă. Instanța a decis ca cei doi pârâți să-i plătească daune de 10.000 de lei.

  „Curtea de Apel Timisoara a soluționat apelul înaintat de managerul Filarmonicii de Stat Arad, în dosarul cu nr.2284/108/2018. În prima instanță , managerul filarmonicii împreuna cu prietena sa, erau acuzati de hârțuire și umilire a unei angajate a instituției. Persoanei respective i-a fost îngrădit dreptul la munca și a fost retrogradată practic din funcția pe care o deținea în cadrul orchestrei. S-a ajuns în situația în care colega din orchestră a fost convocată la comisia de disciplină de trei ori în doua săptămâni. Prietena managerului (Natalia Gorceacova, n.red.) înainta referatul și managerul convoca imediat Comisia de disciplină. Deși Comisia de disciplină a clasat aceste reclamații, totuși managerul a considerat necesară sancționarea colegei reclamate.
  În procesul care a urmat, instanța a confirmat, dincolo de orice îndoială, abuzurile comise de managerul filarmonicii și a obligat institutia și pe cei doi la plata daunelor morale și a cheltuielilor de judecată. Dorim să vedem modul în care angajatorul managerului va recupera sumele prejudiciate din bugetul Primăriei, iar managerul va recupera de la Gorceacova Natalia sumele prejudiciate din bugetul Filarmonicii”,
  spune Dogaru.

  Mai mult, Mihai Dogaru îl acuză pe managerul Doru Orban de lipsă de corectitudine și în ceea ce privește Contractul Colectiv de Muncă între conducere și sindicat, spunând că managerul ar fi trimis înspre semnare un document modificat „în interes propriu”.

  „A făcut acest lucru cu speranța că nimeni nu va observa modificările. Din acest motiv, nici până astăzi nu este semnat un contract colectiv pe instituție. Managerul are aceeași atitudine și față de ordonatorul principal de credite. În acest context, el a modificat hotararea Consiliului de Administrație și a înaintat-o înspre CLM pentru a fi votată în ședința de plen, tot cu speranța că va trece neobservată”, afirmă liderul de sindicat.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Comportament tipic golanilor de sub protecția lui falca. Arogant, prost, … dar se crede „Jmecher”. În alte cuvinte un abuzator de funcție! El este „dășteptul” cel mai „Tare” de pe planetă.
   Ce face primarul interimar în chestiunea asta, dacă din 19 dec 2019 există o decizie judecătorească? Ceva sancțiuni? Sau și mai bine o punere pe liber?

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.