Sindicatul Filarmonicii: „sporurile pe 2019 au fost calculate greșit!”. Primăria susține contrariul

  de Raluca Medeleanu | 12 februarie 2020, 1:35 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  Nemulțumirile angajaților din cadrul Filarmonicii Arad care fac parte din sindicat par un subiect fără de sfârșit, cele mai noi probleme pe care aceștia le aduc în atenția presei fiind încadrarea incorectă la locul de muncă și o calculare eronată a sporurilor salariale. Cu toate acestea, Primăria Arad susține răspicat că acuzațiile sunt nefondate, întrucât ar fi fost efectuate în temeiul legii.

  Iată ce transmite Mihai Dogariu, liderul de Sindicat, despre această problemă:

  „Mai bine de jumătate de an, un subiect nelipsit pe ordinea de zi a Consiliului de Administrație a fost modificarea statului de funcții. Inițial s-a constatat că mai mulți angajați  au fost încadrați greșit și a fost nevoie să fie reîncadrați corect pentru a remedia greșeala. În urma reîncadrării, se modifică numărul de subordonați din birouri și cum nimeni nu putea să renunțe la salariul și poziția de «șef», s-au făcut tot felul de combinații și angajări pentru menținerea privilegiilor. Soluția finală a fost reducerea de posturi artistice care s-au transformat în posturi de muncitori, biblioteca muzicală a fost trecută sub comanda administratorului și, astfel, s-a considerat rezolvată această problemă.

  Zilele trecute, noul aparat administrativ, care a ajuns la frumosul procent de 25% din angajați, a anunțat și primul «succes». Sporurile pe întreg anul 2019 au fost calculate greșit. Legea prevede că angajații care au încasat bani necuveniți trebuie să-i returneze. Astfel, angajații trebuie să aducă bani de acasă. Cu această ocazie, angajații au observat diferențe majore între angajați cu aceeași categorie. Ulterior au fost anunțați că trebuie rectificată rectificarea. Deși avem consultant juridic al cărui rol este să verifice corectitudinea aplicării prevederilor legale, nimeni nu a observat aplicarea greșită a textului de lege, deși avem birou contabil, nimeni nu a verificat corectitudinea calculelor făcute. În această situație, singura măsură pe care managerul a găsit-o de cuviință a fost să acorde unei familii care lucrează în biroul administrativ concediul anual de odihnă. Este inutil sa amintim că în urma acestor evenimente nimeni nu răspunde, iar managementul, ca de obicei, este «foarte bun»”, afirmă Dogariu.

  Municipaliatea susține că nemulțumirea sindicatului este nejustificată, amintind de procesul câștigat în noiembrie 2019

  „Toate deciziile cu privire la activitatea Filarmonicii arădene se iau în Consiliului administrativ al instituției și cu hotărârea Consiliului Local. Ultima reorganizare, spre exemplu, a vizat asigurarea încadrării în prevederile legale cu structura organizatorică și numărul necesar de pompieri și persoane cu responsabilități în domeniul situațiilor de urgență. Pentru a crea o structură pentru situații de urgență, au avut loc modificări organizatorice la propunerea Consiliului administrativ și a conducerii Filarmonicii Arad, modificări pe care le considerăm legale.
  În ceea ce privește încadrarea eronată a salariilor într-o altă grilă decât cea legală, trebuie cunoscut faptul că Primăria Municipiului Arad a câștigat procesul cu sindicatul Filarmonicii.
  Referitor la sporurile calculate greșit, considerăm că funcționarii filarmonicii au procedat corect la recuperarea sumelor plătite necuvenit”, a declarat pentru Special Arad Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

  Citește și Variantele Sindicatului și a Primăriei se bat cap în cap, producând ceea ce numim deja „telenovela redenumirii Filarmonicii arădene”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.