miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  fARAD, la a zecea ediție. S-a anunțat primul film din program și numele unui regizor invitat

  de Tomck@t | 2 octombrie 2023, 7:51 PM | Cultură | Film

  0

  Aradul redevine capitala filmului documentar din România la sfârșitul lunii noiembrie: fARAD revine toamna aceasta cu cea de-a 10-a ediție. Cinci zile de proiecții, discuții cu invitați și evenimente speciale vor fi reunite sub tema „Om bogat, om sărac”. Organizatorii au anunțat astăzi primul film din program și primul invitat special, precum și o expoziție-surpriză.

  Evenimentul va avea loc la Cinema Arta între 22 și 26 noiembrie cu un program aniversar, după cum promit organizatorii.

  Ediția a X-a fARAD va fi deschisă cu documentarul „Milton Glaser: To Inform and Delight”, proiectat în prezența regizoarei Wendy Keys.

  Filmul explorează viața și opera graficianului american Milton Glaser (1929-2020), căruia îi datorăm iconicul design, recognoscibil la nivel global, al logo-ului „I Love New York”. Artistul este și autorul logo-ului editurii americane de benzi desenate DC Comics și al posterul psihedelic cu profilul lui Bob Dylan.

  În plus, tot în onoarea lui Glaser, fARAD va cuprinde anul acesta și o expoziție în spațiul public cu afișele sale, expoziție inițiată de Typopassage Tm, un micro-muzeu timișorean dedicat designului grafic și artei tipografice.

  Ovidiu Hrin, curatorul Typopassage Tm, susține că expoziția „va prezenta o selecție dintre cele peste 400 de afișe realizate de Milton Glaser de-a lungul carierei sale, oferind oportunitatea de a reflecta asupra impactului pe care o creație realizată cu dedicare și pasiune îl poate avea asupra fiecăruia dintre noi”.

  Mai multe detalii despre programul festivalului vor fi anunțate în curând.

  Afișul ediției a zecea a fost realizat de Radu Pandele, artist născut în București, care a copilărit însă la Arad și este autorul picturii murale din grădina cinematografului Arta.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.