sâmbãtã, 27 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Dr. Falcă și mediul universitar, o asociere cam contra naturii academice

    de Valer Mărginean | 22 decembrie 2023, 8:55 AM | Topic special | Viața, așa cum e

    10

    Lumini și umbre la o gală academică: Gheorghe Falcă (dreapta) și Speranța-Sofia Milancovici(foto: facebook)

    Nu dețin foarte multe informații despre Gala premiilor academice din acest an a Universității de Vest „Vasile Goldiș” – Arad. De altfel, nu se face gaură-n cer din cauza ignoranței mele, pe jumătate iertată, sper, conform cutumei, de vreme ce am recunoscut-o. Cele câteva informații inițiale despre eveniment le-am găsit pe pagina de facebook a europarlamentarului Gheorghe Falcă care preciza că Gala este „un bun prilej de apreciere a elitelor din mediul universitar”.

    Asocierea ideii de „mediu universitar” cu Gheorghe Falcă mi s-a părut oarecum contra naturii așa că am mai căutat și alte surse și m-am lămurit. Cert este că postarea a fost compusă chiar de europarlamentar, nu de vreunul dintre „scribii” lui care nu puteau fi atât de ignoranți încât să nu scrie corect numele evenimentului la care a participat ca invitat de onoare și de cuvânt rostit.

    Așadar, dacă frecventați cumva pagina de facebook a domnului lector univ. dr. Falcă, să știți că acțiunea la care a participat nu este, așa cum susține dumnealui „Gala Universității…”, ci „Gala premiilor academice”. Bine, dumnealui are expetiză în domeniu. Încă de pe vremea când era doar primar, expresia „venit Falcă la Arad” a devenit „venit Arad, la Falcă”. Dar lumea nu s-a prins până și-a luat doctoratul, iar acum e cam târziu pentru astfel de corecții. Cum să mai corectezi un ditamai doctorul?

    Mă rog, să trecem la chestiuni cu adevărat importante. Bunăoară, știam că domnul Falcă și-a luat doctoratul în comunicare și că a obținut titlul universitar de lector, dar nu mai eram sigur dacă a revenit în mediul universitar pe care îl părăsise prin demisie în urmă cu câțiva ani. Dacă nu știați asta, citiți amănunte aici: În semn de protest: Gheorghe Falcă a demisionat din funcţia de profesor 

    Cum a revenit Falcă în mediul universitar

    Acum l-am văzut în toată profunzimea implicării lui academice, e clar că a revenit. Cum? Când? Încă nu știm. Cert este că, din motive încă insuficient studiate, distinsul semnatar de cărți și articole de presă, lector univ. dr. Gheorghe Falcă a revenit asupra demisiei. Sunt în lucru două ipoteze privitoare la cauzele acestei sublime decizii de mare importanță teoretică și practică.

    Prima: focul ce-i mistuie organic chemările academice nu l-au lăsat prea mult timp departe de mediul universitar.

    A doua: prea îndelungata absență din preajmă-i a bunului său protejat, distinsul slujitor pe tărâmul academic, Adrian Toma, l-ar fi afectat asupra de măsură.

    Posibil să fie și altele, dar cu siguranță toate vor fi trecute prin analiza comisiei științifice de analiză a fenomenului revenirii la matca academică a distinsului nostru contemporan.

    Ideea este că Gala i-a oferit un bun prilej de a-l vedea, așa, de la distanță, pe protejatul său, asistent univ. doctorand Toma, de care s-a ferit la poze, din motive absconse. Asta însă nu șterge convingerea generală că apropierea dintre cei doi universitari arădeni de mare calibru are substrat academic, iar zvonurile că lectorul univ. Falcă l-ar proteja pe asistentul univ. Toma pentru că i-ar fi pus la dispoziție o serie de documente legate de dosarul DNA privind vânzarea unor terenuri ale fostei Fabrici de zahăr nu corespund adevărului.

    Una peste alta, Gala a mai relevat și alte obiceiuri academice specifice prolificului semnatar de cărți. Bunăoară, nu doar de distinsul său coleg acadenic, A. Toma s-a ferit la poze, ci și de colegii săi politici, Iustin Cionca și Călin Bibarț. Și n-a fost tocmai elegant față de noi, cei care așteptăm de multă vreme o fotografie de grup în trei: Falcă, Cionca, Bibarț. Asta, ca o confirmare a celor declarate de președintele lector univ. dr. Falcă la conferința de presă în care și-a anunțat ieșirea din boală și intrarea în lupta electorală.

    Citiți amănunte aici: După ce-a tulburat apele în PNL cu „nucleara” sa, Gheorghe Falcă și-a revenit și-a instaurat „pacea liberală”

    Ei, uite că n-a venit poza cu pricina, semn că nici liniștea n-a ajuns încă la PNL Arad. Poștașul întârzie cu liniștea asta, ca la plata pensiilor, iar liberalii dau tot mai multe semne de nervozitate preelectorală, ba pe motiv de UTA și Mafia fotbalului arădean, ba a protejatului Tomiță care atârnă electoral ca un bolovan academic pentru PNL Arad.

    Citiți amănunte aici: Polițistul local din Arad acuzat că a torturat până la moarte un bărbat a fost trimis în judecată

    Crăciun fericit tuturor cititorilor!

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. A fost odată un OM (nu „baron”), care a lăsat în urma sa fabrici performante, cu o mulțime de locuri și condiții de muncă generoase, a lăsat cartiere decente pt angajați, grădinițe, spitale, teren și echipă de fotbal performantă, TOTUL PT. ANGAJAȚI și COMUNITATE …
      Se numea Francisc von Neuman !!! 💓
      .
      Din păcate, în prezent Aradul este dominat de „o momâie”, autoalintată cu apelativul de „faraon”, care continuă să-și gâdile narcisismul, cu tot felul de „sforării” și inițiative caricaturale de AUTOSATISFACERE .
      Dar degeaba…!
      .
      Hei…, Falcă, la câte secunde după ce vei închide definitiv ochii, VEI DISPĂREA CU TOTUL DIN MEMORIA ARĂDENILOR ? 🤔
      Îți spun eu:
      – în secunda a doua !!!!
      …. asta în timp ce numele lui Neuman va mai dăinui sigur, și în următorul secol, în sufletele arădenilor.
      .
      PS: îți amintești că exista nu demult, cea mai bogată persoană (că OM nu-l pot numi) din România , cu avere estimată la peste 3 miliarde de Euro , dar fără vreun gest semnificativ pt angajați si pt comunitate:
      – se numea Dinu Patriciu.
      Câți, oare , își mai amintesc de el…? 😉

      +11 voturi
      +1
      -1
    2. Toți universitarii din Arad sunt niște impostori, niște nulități „academice”. Începând cu grăsana aia de Ramona Lile, ajunsă rector plagiator din secretară, continuând cu habiliTATA căreia i-a lăsat taică-său moștenire o universitate fără studenți și încheind cu dottore Falcă, un confuz care bate câmpii fără să înțeleagă nici el prea multe din propriul discurs. Iar profesorii, lectorii, conferențiarii și ce alte funcții or mai fi, sunt de asemenea niște plagiatori fără vocație universitară, incapabili să spună altceva decât platitudini și pe care-i lași pe întuneric dacă le iei foaia din față. Vai și-amar de mediul academic arădean!

      +10 voturi
      +1
      -1
    3. D.le Redactor Valer , de ce crezi că România este mai prejos de cât Ungaria ? Dacă la vecinii un reparator / întreținător de conducte de gaze ( Meszaros Lorinc) poate devenii cel mai bogat om din Europa Centrală , atunci la noi un țărănoi de moț de ce nu poate devenii ” lector universitar, doctor” ???
      Ps. D.ul Falcă azi-mâine dobândește titlu de medic-chirurg și va executa intervenții chirurgicale

      +9 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    0 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.