ExclusivFalcă și-a găsit înlocuitorii în cazul în care pleacă de la Primăria Arad. Susține el…

  de O. Peniță | 26 ianuarie 2015, 9:03 AM | Administraţie | Culise | Recomandările editorilor

  5

  Știri Arad. Ziua de naștere a primarului Gheorghe Falcă, pe care acesta a sărbătorit-o vineri la Marem, a adus cu sine – în afara perindării a sute de invitați, mâncare și băutură din belșug – și bârfele de rigoare. Acum, dacă unele zvonuri le considerăm de domeniul fantasticului, cea pe care v-o oferim „aproape în direct”  are un mare procent de credibilitate. De fapt, e cât se poate de reală. Și în continuare ne explicăm de ce susținem asta.

  În urmă cu aproape două luni, Falcă anunța în cercurile lui intime că vrea să renunțe la Primăria Aradului dacă o să primească postul de ministru pe care-l vizează: al Administrației și Internelor în viitorul Guvern Predoiu. Și normal, așa cum e gândirea cu care ne-a obișnuit de câțiva ani încoace, Falcă, crezându-se moștenitorul pe veci al scaunului de primar al Aradului, susține că omul pe care-l alege el, va fi și ales de arădeni ca prim-edil. Lucru pe care nu neapărat îl contestăm dacă e să avem în vedere faptul că PSD Arad, cu doar un an și ceva înainte de alegerile locale din 2016, nu a scos în față un candidat credibil – o greșeală opinăm noi.

  LA cine se gândește Falcă? Ei bine, actualul primar al Aradului are în vedere trei nume: Răzvan Popa – fostul director executiv al Primăriei Aradului, plecat în „privat”, Claudia Macra – actual administrator public al municipiului și Marian Toader – vicepreședinte PDL și primar al comunei Zăbrani.

  Din informațiile pe care le deținem, Răzvan Popa a refuzat oferta lui Gheorghe Falcă, așa încât pe lista scurtă mai rămân doar doi: Macra și Toader. Dacă poziția doamnei Macra ne este necunoscută deocamdată, despre Toader lucrurile par să se limpezească pe zi ce trece. Acesta a și fost prezent la ziua primarului, fiind însoțit de iubita sa, Mihaela Borcea, și a dat senzația, din spusele martorilor care cunosc strategia lui Falcă, că a acceptat ideea de a deveni candidat pentru Primăria Aradului.

  Rămâne de văzut poziția majorității membrilor PNL Arad, dar mai ales a grupării „Pistru-Tipei”, știut fiind faptul că doamna Geanina se cam vede și ea candidat pentru scaunul lăsat liber de Falcă.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. trebuie sa intelegem ca scaunul de primar se transmite precum tronul regilor?Eu cred ca aradenii vor avea intelepciunea de a hotari cine sa conduca pentru viitor destinele Aradului,un cetatean onest ,preocupat de pastrarea traditiilor Aradului si nu in ultimul rand un aradean care isi iubeste orasul in care s-a nascut.Deasemenea, se doreste un primar care sa aiba urechile deschise la doleantele cetatenilor Aradului si sa nu fie preocupat de megalomanie

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.