sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Evoluția răspândirii virusului Covid-19 în România este pe o pantă descendentă. Regulile rămân aceleași, mesele festive sunt în continuare interzise

  de Special Arad | 24 decembrie 2020, 12:31 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  În urma analizei evoluției infectărilor cu noul tip de coronavirus pe teritoriul României în ultimele două luni se desprind următoarele concluzii.
  În acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă. Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel național, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri.

  Evoluția defalcată pe săptămâni o regăsiți în graficul de mai jos.

  evolutie

  Este foarte important să menținem o evoluție descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate și putem realiza acest lucru doar respectând regulile sanitare.

  În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele măsuri:
  – Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;
  – Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
  – Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
  – Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

  Facem apel la toți cetățenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătății lor, a celor dragi lor, dar și pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condițiile în care numărul persoanelor internate în secțiile de ATI este încă unul ridicat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.