Evoluția răspândirii virusului Covid-19 în România este pe o pantă descendentă. Regulile rămân aceleași, mesele festive sunt în continuare interzise

  de Special Arad | 24 December 2020, 12:31 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  În urma analizei evoluției infectărilor cu noul tip de coronavirus pe teritoriul României în ultimele două luni se desprind următoarele concluzii.
  În acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă. Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel național, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri.

  Evoluția defalcată pe săptămâni o regăsiți în graficul de mai jos.

  evolutie

  Este foarte important să menținem o evoluție descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate și putem realiza acest lucru doar respectând regulile sanitare.

  În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele măsuri:
  – Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;
  – Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
  – Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
  – Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

  Facem apel la toți cetățenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătății lor, a celor dragi lor, dar și pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condițiile în care numărul persoanelor internate în secțiile de ATI este încă unul ridicat.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.