sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Tot mai multe paturi din Spitalul Județean Arad, ocupate de pacienții infectați cu SARS-CoV-2: „Am cerut încă zece paturi pentru pacienții pozitivi”

  de Special Arad | 8 iulie 2022, 11:27 AM | Sănătate | Știri Arad

  0

  (foto: Fotografie cu rol ilustrativ)

  32 de pacienți confirmați cu virusul SARS CoV-2, dintre care trei copii, sunt internați la această oră în secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. 

  În contextul creșterii numărului de pacienți pozitivi, conducerea unității medicale a solicitat Direcției de Sănătate Publică Arad, aviz epidemiologic pentru suplimentarea numărului de paturi destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19.

  Până acum pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2 au fost internați în Secția Clinică Boli Infecțioase Adulți, de la parterul clădirii din strada Stephan Ludwig Roth, unde sunt alocate 19 paturi. De la sfârșitul valului V am păstrat și în secțiile non-COVID-19 saloane, cu circuite separate, destinate, la nevoie, pacienților pozitivi.

  Astăzi am cerut avizul DSP pentru deschiderea unui tronson de la etajul clădirii din strada Stephan Ludwig Roth, cu încă zece paturi pentru pacienții pozitivi. În cazul în care, în acest sfârșit de săptămână, numărul pacienților pozitivi va depăși numărul de paturi alocate, avem posibilitatea să extindem zona Covid-19, în cadrul aceluiași etaj.

  Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă Covid-19 rămâne funcțional cu 12 paturi, patru dintre ele fiind deja ocupate. În cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii, unde astăzi sunt internați trei pacienți cu SARS CoV-2, avem un total de zece paturi pentru această patologie”, a declarat dr. Cătălin Hreniuc, directorul medical al SCJU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.