Eurostat: Speranța de viață după vârsta de 65 de ani, în România, printre cele mai mici din Europa

  de Special Arad | 30 septembrie 2020, 7:42 PM | Naţional

  0

  Conform ultimelor date Eurostat, speranța de viață medie în Uniunea Europeană a fost de 81 de ani. Datele publicate de Comisia Europeană arată că speranța de viață din România este printre cele mai mici din Europa, potrivit Europa FM.

  Exceptând Ardealul și Oltenia, speranța din România nu sare de 82 de ani. Situația este similară în Ungaria și Bulgaria. De fapt, statistica arată că în zona balcanilor, oamenii au cea mai mică speranță de viață după vârsta de 65 de ani.

  Ca regula generală, oamenii trăiesc mai mult în Vestul Europei, lucru explicabil prin nivelul de trai mai ridicat și accesul la un sistem sanitar performant.

  emeile din Uniunea Europeană trăiesc în medie peste 83 de ani. Speranța de viață a bărbaților e considerabil mai mică, și abia sare de 78 de ani.

  Cercetarea Eurostat ofera date defalcate pentru regiunile statelor membre. De exemplu, speranța de viața a femeilor din mai multe regiuni spaniole sare de 87 de ani. în schimb, barbații cei mai longevivi, peste 82 de ani, trăiesc în mai multe zone ale Italiei.

  Cele 10 regiuni din UE cu cel mai ridicat niveluri al speranței de viațăla naștere se află în Spania și Franța. Regiunea capitalei spaniole a avut cea mai mare medie de viață în rândul femeilor (88,1 ani).

  Foto: Eurostat

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.