Cât costă rechizitele pentru un elev în acest an școlar? Liste de cumpărături mai scurte pentru toată lumea

  de Andrada Bobiș | 28 August 2022, 3:03 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  (foto: pexels.com)

  Mai este fix o săptămână până la începerea noului an școlar, fiind prima oară în istoria recentă a școlii românești când debutul este atât de devreme, în prima săptămână de toamnă, pe 5 septembrie.

  Începerea școlii creează un adevărat stres în rândul părinților, cu precădere în această perioadă în care prețurile de la raftul rechizitelor au luat-o razna.

  În magazinele de profil este deja forfotă mare, unde părinții au dat deja năvală. În schimb, în acest an se pare că cel mai mulți dintre ei nu mai pun preț pe calitatea rechizitelor și mai mult își îndreaptă privirea spre cel mai mic preț.

  La un tur scurt într-un astfel de magazin, am făcut și noi un mic calcul să aflăm costă strictul necesar pentru un elev de clasa I.
  Dacă am ales cel mai ieftin ghiozdan găsit la raft, de o calitate bună spunem noi (asta până la proba contrarie) acesta costă 24,99 lei.

  Pentru un strict necesar de caiete pentru limba română și matematică, pentru un singur caiet scoți din buzunar 3.99 lei. Dacă ai nevoie de 10 astfel de caiete, la un simplu calcul plătești 33,9 lei pentru toate. La acestea adăugăm și prețul unei coperte pentru caiet care costă 1,99 lei bucata, iar pentru 10 bucăți mai adăugăm încă 19,9 lei.

  Un caiet de geografie, muzică sau biologie costă 1,49 de lei. Dacă le cumperi pe toate cele trei mai scoți din buzunar 4,47 lei.

  Elevii mai au nevoie și de penare, iar pentru unul simplu un părinte plătește 29,99 lei. Necesare sunt și creioanele colorate pe care le găsești la raft cu 5,99 lei, iar plastelină la 4,99 lei bucata.

  Un elev mai are nevoie și de bloc de desen care costă 3,99 lei bucata, acuarele la prețul de 7,99 lei bucata, hârtie colorată la 6,99 lei și carton colorat tot la 6.99 lei.

  Să nu uităm că elevilor le mai trebuie și o foarfecă pe care o găsești la 3,99 lei și lipici la 3,49 lei bucata.

  Acest rezumat al unui strict necesar pe care orice elev ar trebui să-l aibă în ghiozdan costă în jur de 160 de lei, suma fiind mult mai mică decât cea pe care o vor scoate părinții din buzunare pentru un copil, deoarece pot fi mici detalii pe care cu siguranță le-am uitat.

  Acolo unde o familie are trei copii, părinții sunt nevoiți să scoată din buzunare chiar și până la 500 de lei pentru toți.

  Dacă rezumăm tot ce are nevoie un elev pentru a începe școala de subliniat este faptul că noi am amintit cele mai mici prețuri pe care le-am găsit la raft, însă acestea pot fi chiar mai mari în funcție de locul de unde alege fiecare să cumpere rechizitele necesare.

  Se pare că anul acesta, dacă ne uităm la prețurile de la raft, cei mai mulți dintre părinți vor avea pe lista de cumpărături doar strictul necesar.

  Listele cu siguranță vor fi mult mai scurte în acest an, pentru toată lumea.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.