joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Eugenia Crainic își va lansa cartea „Studenta criminală”, un roman inspirat din fapte reale, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

  de Special Arad | 20 martie 2018, 10:40 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Ziarista Eugenia Crainic își va lansa romanul inspirat din crima comisă în urmă cu nouă ani de către o studentă de la Facultatea de Medicină din Timișoara. Cartea intitulată „Studenta criminală” va fi lansată la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, în Sala Mare, în data de 22 martie, la ora 18:00.

  Evenimentul va fi prezentat de o serie de personalități, dintre care amintim pe maestrul în comunicare Andrei Țigănaș (din Cluj-Napoca), scriitorul Radu Țuculescu (din Germania), doctorița și scriitoarea Otilia Țigănaș, editorul cărții, Ioan Matiuț – directorul Editurii Mirador, producătorul TV Lazăr Faur și preşedintele Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România, Vasile Dan.

  În cadrul lansării, actrița Oltea Blaga va lectura pasaje din roman, iar seara se va încheia cu un mini-recital al Claudiei Iuga, despre  a cărei prezență Eugenia Crainic spune: „o polițistă care va cânta la lansarea unui roman polițist”.

  Romanul se poate achiziționa, în Arad, din librăriile Corina și Cărturești (Mall Atrium), iar online se poate cumpăra de pe edituramirador.ro sau carturesti.ro

  Despre autoare

  Eugenia Crainic este în primul rând ziarist. Absolventă de Drept și Litere, a preferat jurnalismul oricărei alte profesii, practicându-l în mod constant din 1993 și până în 2008, când, acceptând o nouă provocare, a virat spre o carieră în resurse umane. Scrisul i-a intrat însă în sânge. Autoare de blog, autoare de texte pentru revista online „Catchy”, autoare de povestiri scurte polițiste și mystery&thriller (premiată la Festivalul Național de Literatură mystery&thriller – Râșnov 2012 – cu povestirea scurtă „Moarte în lupanarul străjerilor”, care se poate citi pe blogul acesteia, eugeniacrainic.wordpress.com), scrie recenzii în revistele literare „Monitorul cultural” și „Arca”, dar și pe blogul personal, înființează și dezvoltă pagina de facebook „Limba română pentru afectații de limbajul feisbuc” (pentru peste 11.000 de membri), unde explică, pe înțelesul tuturor, diverse probleme ivite în folosirea limbii române.
  • Este căsătorită și are doi copii.
  • Recent, a debutat în marea literatură, cu romanul polițist „Studenta criminală”, inspirat dintr-o crimă care chiar s-a întâmplat. Ficțiune pură, romanul se bucură de toate ingredientele genului, constituind o lectură incitantă și atractivă. Cartea se bucură de recenzii excelente.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.