miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Exclusiv„Cazul Dragnea” în oglindă. La Zona Liberă Curtici-Arad, Ovidiu Ilie, actualul director de marketing, a fost angajat de fațadă ani de zile. Munca lui era pentru PDL, pe banii noștri (III)

  de Alin Olteanu | 5 aprilie 2017, 12:14 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  7

  Când stai de vorbă cu foștii angajați la Zona Liberă Curtici ai senzația că aceștia îți povestesc despre cum au scăpat dintr-un lagăr de concentrare. Efectiv te cutremuri! Iar senzația te acaparează și mai tare în momentul în care ai în față actuali angajați (și nu ne referim la cei care doar semnează condica) și aceștia îți povestesc cum se întâmplă lucrurile într-o societate, cu voia dumneavoastră, a statului român. Toți sunt tratați ca slugi ale conducerii monocefale, iar dacă nu fac ce li se spune, deși nu există decizii scrise, sunt aruncați ca niște rebuturi, tracasați, supuși la presiuni și multe altele pentru a pleca, pentru a demisiona. Zeci de persoane au pățit asta și unele au suferit mult și grav. Zeci de persoane nu au mai suportat comportamentul directorului față de ei și au plecat.

  Ați putut constata, în primele două episoade ale acestei investigații jurnalistice, care era poziția de forță a directoarei Cristina Bibarț în raport cu o angajată care-i cerea să respecte legea (AICI). Ei bine, astăzi, o să ne referim cu precădere asupra unei „spețe” despre care credem că nu are cum să nu facă în viitor obiectul unei cauze a procurorilor, mai ales că pare să nu fie decât o copie aproape la indigo a dosarului în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată deoarece ar fi intervenit ca două activiste ale PSD să fie angajate fictiv la o instituție a statului. Cu o singură precizare: la Regia Autonomă Zona Liberă Curtici Arad cazul pare a nu fi singular și credem că situația este strict legată de liderul PNL, Gheorghe Falcă, și de decizia acestuia de a-și plăti, de-a lungul anilor, activiștii duri și operativi ai partidului, aceștia fiind plătiți efectiv din banii statului.

  Ca să începem cu începutul,

  Am luat la cunoștință, pe surse, că directorul de la Zona Liberă, Cristina Bibarț, a anunțat cu surle și trâmbițe, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație de joi, săptămâna trecută, că va da în judecată ziarul Special Arad și pe subsemnatul pentru că… pentru că punct. Trebuie să-i spunem  că ne onorează și obligă „amenințarea” ei și că abia așteptăm să aflăm care este motivul.

  Despre ce s-a întâmplat în Consiliul de Administrație n-are rost să discutăm pentru că, oricum, toți, începând cu Gheorghe Seculici și terminând cu… cine vreți dumneavoastră, sunt parcă la dispoziția directorului general al Zonei Libere. „Pisi” asta de la Zona Liberă Curtici Arad (și nu ai cum să nu-i spui așa când te uiți la cele două fotografii pe care le are în spațiul public) pare că are și a avut parte de atâta putere cât nu au cunoscut multe madame din Aradul post-decembrist, indiferent ce au făcut și pe cine au avut în spate. Cristina Bibarț a făcut și face ce dorește la Zona Liberă, fără să răspundă în fața nimănui. Pe Ioțcu l-a ținut în lesă, pe Cionca la fel. Cunoscătorii susțin că îi are cu ceva la mână. Sau i-a avut. Așa cum l-a avut și-l are și pe Falcă. Noi spunem că, de fapt, e altceva la mijloc…

  Situația de la Zona Liberă Curtici Arad este,

  pe alocuri, identică cu aceea de la Compania de Apă Canal. Aceste două regii sunt, de fapt, pușculițele fără fund ale liderilor liberali din Arad. Prin intermediul „exploatării” celor două, Zona Liberă și Compania din Apă-Canal, Falcă și Cionca își plătesc slujbașii, oamenii de la partid, de la simplii membri la indivizi cu funcții de conducere, rudele și neamurile și alte „pârghii” cu care țin sub control viața politică din Arad, inclusiv parte din Opoziție (și știm bine la ce ne referim). Milioane de euro curg fluent prin aceste două regii și pare că nimănui, referindu-ne la organele de control și cercetare, nu-i pasă.

  Cazul pe care-l prezentăm astăzi este, într-un fel, o dedicație pentru Direcția Națională Anticorupție pentru că în investigațiile noastre de presă am obținut mai multe declarații ale actualilor angajați și ale unor foști angajați, deocamdată anonimi pentru publicul larg, care susțin nici mai mult nici mai puțin că în anii de mandat ai Cristinei Bibarț au existat angajați care nu au dat cu anii pe la serviciu, dar au obținut salarii consistente. În consecință, astăzi, jurnaliștii de la Special Arad, împreună cu martori „acoperiți” din Zona Liberă Curtici, ne permitem să facem următorul denunț (deocamdată) publicistic:

  Ovidiu Ilie, directorul PDL și ulterior al PNL,

  a fost și este angajatul Regiei Autonome Zona Liberă Curtici Arad de vreo opt ani dar, efectiv, susțin sursele noastre, și-a văzut biroul doar în ultimul an pentru că, până atunci, a lucrat, în orele de de serviciu de la stat, doar pentru partid – ca instituție privată.

  Aceste surse jură că Ovidiu Ilie, deși angajat de ani de zile la Zona Liberă, muncea de fapt la PDL, ca director al partidului, plătit de noi, fraierii care credem că România se poate salva vreodată.

  Acest Ovidiu Ilie a ajuns la Zona Liberă în 2010, plecând de la cabinetul (acolo era angajat) fostului prefect al Aradului, Călin Bibarț – soțul directoarei de la Zona Liberă Curtici Arad și actualmente viceprimarul Aradului. Probabil că era prea vizibil să fie angajat la un prefect și să fie găsit toată ziua la partid, așa că s-au gândit să îl „ascundă” la Zona Liberă și acum la… conducerea Consiliului de Administrație de la SC Gospodărirea Comunală Arad – o societatea a CLM.

  „Nu venea cu anii la munca, doar așa din când în când, să semneze condica. Acum, în ultima vreme, vine pentru că cică e mâna dreaptă a directoarei.  S-o fi speriat de ceea ce s-a întâmplat cu Dragnea și l-au trimis ăia de la partid, la serviciu. Dar toți angajații știu că Ovidiu Ilie nu venea la serviciu decât din când în când să semnez condica. În campania electorală nu venea deloc”, ne-a spus una dintre sursele noastre.

  ovidiu ilie 2

  Explicație foto: Ovidiu Ilie, directorul PDL, singurul cu pixul în mână, atent să noteze tot ce discută Falcă, Bibarț, Igaș  în ședința de partid

  Tot așa am mai aflat că în decursul anilor de când Zona Liberă Arad Curtici este deținută la „purtător” de Cristina Bibarț, au mai fost angajați care nu prea și-au „văzut” locul de muncă decât dimineața pentru semnătură sau timp de două-trei partide de Solitaire și o cafeluță.

  Ce spune Ovidiu Ilie

  Contactat telefonic, Ovidiu Ilie a negat acuzațiile pe care i le aduc foștii sau actualii angajați. „Nu este adevărat. Este exclusă varianta. Sunt răutăți pe care le lansează unii sau alții. Sunt documente oficiale, pontaje. Eu nu am avut un program fix de lucru, am avut relaționări și cu alte instituții. Sunt director de marketing din octombrie anul trecut, iar angajat la Zona Liberă sunt din 2010. Dacă sunt director la partid? E dreptul meu să fiu membru de partid în timpul liber. Dar avem filmări video la sediu cu programul”. Când i-am spus domnului Ovidiu Ilie că sunt foarte mulți oameni care spun că nu mergea la muncă până cu un an în urmă, acesta a repetat încă o dată că sunt răutăți.

  Dar, totuși, suntem curioși să aflăm câte documente a semnat Ovidiu Ilie ca angajat al Regiei Zona Liberă Curtici Arad până anul trecut de când este director. Și nu ne referim la condică.

  (Va urma)

   

   

   

  Sursa foto: Facebook Ovidiu Ilie

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Caracatiţa iese la iveală, totul este atât de simplu, capete înfierbântate cer puşcărie, teminţă. Pentru ce? Să mai consume din banul poporului român încă câţiva ani buni, luaţi-le obiectul muncii, apoi averile furate din averea poporului. Ăştia nu sunt politicieni, sunt efectiv hoţi, nu au nevoie de o pedeapsă mai mare decât, fără putere şi fără bani, atunci se vor întoarce în mocirla care i-a scuipat pe obrazul acestui popor.
   O propunere, dacă are cine să o audă, poate o petiţie sau iniţiativă legislativă populară, funcţii de conducere în România limitate în timp, altfel caracatiţa va învălui totul. Nu este totul pierdut, cred şi sper să mai existe o şansă, aşa cum scrie în atricol este DNA, care cred că ar trebui să considere cele trei articole, denunţuri şi să pornească anchetele. Nu trebuie cruţat nimeni, toţi cei vinovaţi de distrugerea viitorului României, să înapoieze furăciunile. Sunt curios ce se va întâmpla!

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. Domnule Alin, va rugam sa ne ajutați sa aflam când e ziua de naștere a șefului de la circulație de pe municipiu, a domnului Ovidiu Varcus. Știți, la câte permise au fost luate in ultimele săptămâni de polițiștii învățați sa facă panda și nu meserie, am vrea sa ii trimitem cadou o cușca de câini tapetata cu procese-vb sa nu se vadă înăuntru …și sa ii amintim de unde a plecat și de ce a plecat. Noi, apreciem un vameș îndreptat dar una e sa pândești la frontiera și alta la trecerea de pietoni … Sau ceva de genul la ‘pola zilei’ și cu trimitere la primul Dvs articol despre dansul ?

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. Ooo…iarta tu la mine nu văzut ce scris TANTA, tu muier bun si cu sfletu bun, da io, invatat ceva de la rumun, nu frumos ce frumos, frumos ce place la tine, io place muier cu buza mare, suflet negru no broblem, ban si karbasan face suflet alb. Iarta pe mine
   alllah ‘akbar

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.