Elevii din peste 12.000 de școli din țară învață la clasă, în timp ce doar cei din 313 școli învață de acasă. Cum e situația în județul Arad

  de Raluca Medeleanu | 24 septembrie 2020, 2:37 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Ministerul Educației a publicat astăzi raportul privind scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, situația fiecărei școli în parte fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din localitatea în care aceasta se află. 

  Astfel, la această oră, situația se prezintă în felul următor:

  –  12.838 de unități de învățământ sunt incluse în Scenariul 1 (verde), care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

  – 4.505 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

  – 313 de unități de învățământ sunt în Scenariul 3 (roșu), care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

  Menționăm că pe raza județului Arad doar două dintre școli sunt trecute, în întregime, pe scenariul roșu (Liceul „Sever Bocu” din Lipova și Școala Gimnazială din Zădăreni), iar alte 7 au șcenarii combinate, doar elevii din anumite clase fiind nevoiți să învețe online (din pricina îmbolnăvirii unui coleg, ori cadru didactic).

  Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

  Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

  Citește și: 

  Comitetul pentru Situații de Urgență plasează clase din 9 școli arădene în scenariul roșu. Vezi lista completă cu scenariile aferente fiecărei unități de învățământ din întregul județ

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.