luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A fost publicată Hotărârea cu privire la reînceperea școlii. Ca noutate, practica va fi desfășurată în aceleași condiții, indiferent de scenariul în care se află școala

  de Special Arad | 3 februarie 2021, 5:46 PM | Educaţie | Topic special

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 3 februarie 2021, Hotărârea numărul 5 privind propunerea reluării activităților ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

  Prin această hotărârea sunt propuse scenariile privind activitatea instituțiilor de învățământ și este stabilit modul în care autoritățile acționează în cazul în care incidența scade sau crește și duce ca o localitate să intre într-un alt scenariu.

  De asemenea, este adoptată propunerea de elaborare a unui act normativ prin care să fie instituită măsura complementară a suspendării activității pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

  Potrivit acestei noi Hotărâri, indiferent de scenariile prevăzute, elevii din învățământul liceal tehnologic, postliceal, profesional și profesional dual, vor participa la stagiile de pregătire practică cu prezența fizică, respectând procedurile privind măsurile de protecție instituite de către entitățile organizatoare de stagii de pregătire practică și prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministrului Sănătății.

  Redăm în rândurile de mai jos textul integral al Hotărârii:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.