Ediția cu numărul 13 le-a fost cu noroc! #Ocartepelună din Arad, la zi aniversară

  de Raluca Medeleanu | 23 februarie 2018, 5:01 PM | Cultură

  0

  (foto: Lavinia Bodea)

  Clubul arădean de lectură „O carte pe lună” a celebrat ieri, la cea de-a treisprăzecea întâlnire, un an de la înființare! Astfel că după ce au povestit, așa cum obișnuiesc de fiecare dată, despre lecturile încadrate în tematica zilei, membrii clubului s-au pus pe distracție. Au băut șampanie și au mâncat tort, căci au avut și oaspeți speciali: membrii clubului omonim, din Timișoara, adică cel după care a luat exemplu și s-a format cel din Arad.

  Întâlnirea cu numărul treisprăzece a avut ca temă principală „cărți din locuri pe care nu le-ai vizitat”, astfel că seara a devenit și o călătorie imaginară, în principal către tărâmuri orientale. Amintim aici, de exemplu, „Fetele din Riad” de Rajaa al-Sanea (carte care ne spune povestea de viață a patru femei tinere din Arabia Saudită), „Șapte ani în Tibet” de Henrich Harrer (unde aflăm despre viața din India, China și Tibet în perioada Celui de-al Doilea Război Mondial), „The Tower of the Swallow” din The Witcher Saga de Andrzej Sapkowski (unde ni se prezintă o lume imaginară tipic beletristicii fantasy), „Aventura arctică” de Peter Freuchen (unde explorăm Groenlanda cu sănii trase de câini), „Rose” de Marius Constantinescu (unde descoperim răsfățurile din orașul iubirii, Paris) sau „Femeia de hârtie” de Rabih Alameddine (unde vedem Libanul prin ochii traducătoarei de cărți Aaliya Sobhiunei).

  Iată că iubitorii de cărți, încet, încet, se întâlnesc pentru a-și împărtăși pasiunea pe care o au. În luna noiembrie, clubul din Timișoara a împlinit 4 ani, ieri, cel din Arad a celebrat un an și tot ieri a luat naștere și „O carte pe lună” varianta Oradea.

  Lecturi fericite și la mulți ani! 🙂

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.