miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – Jürgen Klopp în hype, Călin Bibart în hop și transilvanismul lui Ghiță la CFR

  de E. Nola | 21 mai 2024, 7:49 AM | Încetinitorul de particule

  2

  Fiind marți, chiar și fără Bibarț, Jürgen Klopp și-a luat deja rămas bun de la fani și de la Liverpool.

  A stat omul acolo o vreme bună, a obținut și câteva trofee, e timpul să plece. El a zis asta, nu i s-a impus, pleacă de bună voie și nesilit de nimeni în uralele fanilor înnebuniți de emoție.

  Ghiță al nostru, mai puțin jurgen și deloc klopp, s-a trezit sâmbăta seara la Cluj. Efectiv așa a fost, sunt oameni care nu se trezesc niciodată, mai sunt unii care se trezesc din când în când, de obicei seara, după ce substanțele își fac efectul. Și a spus ce a spus, presa a prezentat pe larg cele spuse.

  Pe mine nu mă interesează ce a spus, sunt deja obișnuit, nu mă poate surprinde, cel mult mă distrează aberațiile în care îmbracă de fiecare dată cele spuse. Amu am aflat așa de ce se bagă el la CFR fără să părăsească UTA. Dincolo de faptul că un oficial politic ar trebui să tacă atunci când vine vorba de fotbal, dacă tot nu tace măcar să ceară sfatul unora care se și mai pricep. Nu, nu la fotbal, ci la istorie și politică.

  Să îi spună, de exemplu, că Aradul nu este în Transilvania, iar fotbalul nu este neapărat un joc politic între Transilvania și Regat. Așa că dacă se bagă la CFR – echipa ungurilor din Cluj – să se lupte cu ”U”, echipa românilor și a lui Boc, să îi fie de bine, dar să ne lase în pace cu texte de doi lei aduse direct din Oltenia.

  Și dacă tot s-a trezit vorbind, să ne spună cum e cu Tehnodomus și pavajul din fața Catedralei Vechi. Nu de alta, dar nu l-am văzut la manifestația de vineri, da, aia la care duba pirotehniștilor a căutat degeaba garajul subteran.

  Eveniment ce a precedat manifestările de ziua administrației arădene, punându-l nițel în încurcătură pe primarul în exercițiu, dar oferind o nouă șansă lui Arpi Nistor de a puncta decisiv.

  1 2

  Mai mult decât atât, Arpi a fost luat la rost de un inginer de la Tehnodomus. Unul care nu e napărat fan Ghiță, dar asta nu schimbă nimic, comenzile vor veni indiferent de ce și cum, în fond duba aia putea să o pățească și mai rău. Noroc cu Tehnodomus.

  Iar Bibarț, Călin, file din poveste, avea lucruri mult mai importante. Așa cum s-a văzut a doua zi, sâmbăta, adică, atunci când, urmând linia trasată de cel care se afla tocmai la Cluj, la CFR, adică, s-a dus la Biserica Penticostală „Eben Ezer” să dea ochii cu alegătorii de bază ai cursului inaugurat de cel aflat la Cluj fără să știe precis unde se află.

  Da, stimați prieteni și frați, asta este, se știe din cele mai vechi timpuri, la Arad câștigă cel susținut de comunitatea neoprotestantă, în frunte cu penticostalii, cei mai numeroși dintre ei. Știa asta și PSD-ul, nu degeaba au câștigat ei odată primăria prin pastorul Dorel Popa.

  Atunci a văzut și cel aflat sâmbăta la Cluj că la Arad jocul e pe bază de adunări neoprotestante, pe pocăiți, cum se spune în popor, ceilalți, fiind leneși și nedisciplinați, n-au cum să asigure majoritatea la urne.

  Și de atunci treaba merge înainte, cinematograful Dacia e perfect ca biserică penticostală, dar mai sunt și alte avantaje, dintre cele știute ajunge să ne gândim la ajutorul neprecupețit oferit de Primărie Bisericii Ekklesia. Asta este, rezultatul votului se știe dinainte.

  În funcție, normal, de participare. Fiindcă dacă arădenii se duc să voteze în masă, nu așa cum au făcut în ultima vreme, greutatea neoprotestanților se relativizează, în fond, totuși, chiar dacă sunt cea de a doua biserică după cea ortodoxă, ca număr nu trec de 15% din populație. Da, așa funcționează, cu o participare sub 50% această cifră devine 40%, nu știu dacă v-ați prins…

  2 2

  Altfel spus, Bibarț a făcut foarte bine că s-a dus la „Eben Ezer”. Pentru cei care nu știu, denumirea indică locul unde israeliții s-au bătut de două ori cu filistenii, reușind în cele din urmă să îi învingă și să recupereze „Arca Legământului”. Cred că v-ați prins, și acum, aici la Arad, e vorba de o luptă, filistinii fiind toți cei care nu votează gașca lui Ghiță, pardon, pe cei care au grijă de „Arca Legământului sau a Alianței”.

  Și uite așa, a mai trecut o săptămână, au fost serbări și festivaluri și vor mai fi până la alegeri, să nu ne uităm la mărunțișuri neimportante, cum ar fi o dubiță în fântână sau declarațiile lui Ghiță de la Cluj. Important este să ne vedem de treabă, să ne luăm concediul înainte de 9 iunie și să plecăm unde vedem cu ochii, lăsându-i pe cei organizați și aliați să voteze și în locul nostru. Și să nu ne întrebăm, precum cei de la Filarmonică, oare ce se potrivește mai bine cu sala lor de concerte…

  3 1

  Uite, și Jürgen Klopp pleacă în vacanță, până și Guardiola a anunțat că se va duce de la City, nu de alta, dar începe să se plictisească să tot câștige campionatul cel mai tare din lume, chiar și UTA, cu toate pierderile și înfrângerile, se duce în vacanță, după care în Slovenia, să se pregătească cu Rednic pentru campionatul care va veni după alegeri.

  De fapt, s-ar duce și ai noștri, Ghiță și Bibarț și tot restul în frunte cu Cionca și Faur, asta ca să nu mai vorbim de actorul cu acte-n regulă de la Consiliul Județean, dar mai așteaptă până în 9 Iunie, să vadă dacă funcționează planul cu „Arca Legământului”.

  Pentru că dacă nu, ei, atunci, Dumnezeu cu mila!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Poza e foarte sugestivă generalii care nu au luptat în nici un război, apoi politicienii parveniți și arteziana surpată iar în fundal activul de partid și câțiva curioși alături de o impunătoare biserică crăpată la toate încheieturile.
   Un eveniment oglinda societății românești duhnește de ipocrizie, impostura și delăsare.
   Apropo de vizita lui Bibart data trecută l-au pus în fruntea adunării pe un tron aurit de bulibașă (poza în articolul d-nului Mărginean) acum doar pe niște scaune normale ce s-o fi schimbat între timp doar campania electorală sau a scăzut în ochii preacuvioșilor?

   +14 voturi
   +1
   -1
  2. Așteptăm cu interes tăierrea panglicii la capela cimitirului Gai. Chiar merită văzut ce a fost în stare să facă Primăria Arad pe post de capelă: nici cât o garsonieră în care să încapă 20 de persoane! Rușine!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.