După mai bine de 30 de ani, la Vidra a reînviat „Nedeia de la Gorun”

  de Special Arad | 9 mai 2019, 6:05 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Tradițiile sunt identitatea noastră culturală. Reînvierea acestora ne amintește de ce iubim locul în care ne-am nascut. Vă invităm să urmăriți o scurtă înegistrare a unei tradiții reînviate în Vidra, județul Arad, dupa mai bine de 30 ani. Aceasta a adus fiii satului înapoi acasă, a promovat o mulțime de artiști din tânăra generație, a adus orășeni în vizită și a primit participarea autorităților.

  „NEDEIA DE LA GORUN”, căci despre această tradiție este vorba, a fost organizată la Vidra în data de 1 mai 2019 și a adus comunitatea împreună, a cinstit portul popular, muzica tradițională, mâncarea românească, meștesugurile autentice și, mai presus de toate, ne-a bucurat inimile, reconectându-le cu identitatea noastra românească. ROMÂNUL NU PIERE! Țăranul român are cu ce se mândri!

  Am avut ca parteneri CJ Arad și CCJ Arad, la eveniment fiind prezenți Ionel Bulbuc și Ioana Berar, ambii de la CCJ Arad. Ca fii ai satului menționăm prezența Carolinei Ilica, născută în Vidra, poetă tradusă în multe țări, membru al Academiei Române. Ploaia ne-a redus mult participarea, nu am mai putut folosi scena și ne-am înghesuit în căminul cultural (care nu mai are scenă și nici bănci), dar cu toate acestea au participat mai mult de 200 persoane, iar asta excluzând artiștii.

  Să dea Domnul să ne mai bucurăm așa!

  Iulia Lung – organizator

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.