După ce a zdrobit în bătaie doi bătrâni timișoreni, ucigându-i, criminalul din Făget și-a aflat pedeapsa

  de Special Arad | 17 septembrie 2020, 1:49 PM | Regional

  0

  (foto: Lugoj Expres)

  Bărbatul de 34 de ani care anul trecut, la data de 3 iulie, a băgat frica în toată Timișoara a fost condamnat la închisoare și urmează să stea după gratii nu mai puțin de 30 de ani. Acesta a atacat doi bătrâni într-un parc din Făget pe care i-a bătut până i-a omorât, iar apoi, în timp ce încerca să scape de oamenii legii a bătut alte patru persoane, printre care și un polițist, a fost urmărit, s-au tras cu focuri de armă și într-un final a fost prins.

  Ionel Boldea a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni și a primit 25 de ani de închisoare pentru omor plus interzicerea dreptului de a comunica cu persoanele vătămate (fratele victimei și fiica victimelor) și de a se apropia de acestea la o distanță mai mică de 100 metri pe o durata de 5 ani, după executarea pedepsei. Alți 10 ani și 6 luni pentru tentativă de omor calificat, 2 ani pentru lovire și alte violențe, 1 an și 6 luni pentru lovire și alte violențe, 2 ani și 6 luni pentru ultraj, 1 an și 6 luni pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe,  1 an pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe.

  Firul evenimentelor din acea zi

  Conform informațiilor furnizate de tion.ro, Ionel Boldea a mers în dimineața de 3 iulie 2019 într-un parc din Făget și, fiind sub influența unor substanțe halucinogene, a atacat la întâmplare doi bătrâni, soț și soție, care făceau sport pe aparatele de fitness din parc. Bărbatul de 57 de ani a murit pe loc. Soția lui, în vârstă de 59 de ani, a reușit să se agațe de viață câteva zeci de minute, dar a murit și ea ulterior.

  După acest atac, criminalul a fugit cu o bicicletă în satul Temerești, aflat la câțiva kilometri de Făget. Acolo a văzut pe stradă o femeie de 81 de ani, pe care a atacat-o cu o bâtă și a lovit-o atât de rău încât victima a avut nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale. La scurt timp, Ionel Boldea a comis un alt atac la întâmplare. De data aceasta el a bătut alte două persoane care se aflau pe stradă și care au avut nevoie de spitalizare.

  Bărbatul a intrat apoi într-o casă să se spele de sânge și a fost găsit de polițiștii care îl căutau deja de ore bune. I-a atacat și pe aceștia și l-a lovit pe unul dintre ei cu o bâtă în abdomen. A furat apoi o mașină și a reușit să scape inițial de urmăritori. Din cauza drogurilor, a pierdut însă controlul volanului la ieșirea din Temerești și a ajuns pe câmp. Și-a continuat fuga pe jos. După 18 ore, timp în care reușise să fure o altă mașină, criminalul a fost prins de polițiștii de la Rutieră pe un drum comunal de lângă localitatea Bichigi, din județul Timiș.

  Sursă tion.ro

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.