vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  După ce a dus-o pe apa sâmbetei, Primăria vrea acum să recupereze „gloria” zonei comerciale de la Ștrandul Neptun

  de Special Arad | 9 iulie 2019, 4:20 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  (foto: arhiva Special Arad)

  Călin Bibarț spune că de un an se lucrează la partea cadastrală a Ștrandului Neptun și speră ca măcar sezonul viitor să fie câteva spaţii care pot fi închiriate. Știm foarte bine în ce hal a ajuns zona verde care a fost cândva o zonă comercială a ștrandului, întrebarea e dacă va reuși primarul interimar într-un singur an, cât i-a mai rămas din mandat, să rezolve problema și – așa cum a declarat astăzi – să-i redea ștrandului aspectul de altădată.

  În toamna anului 2017, municipalitatea arădeană a preluat zona comercială de pe ştrandul Neptun. A fost momentul în care s-a dispus clarificarea tuturor celor 55 de extrase de carte funciară identificate în această zonă a ştrandului Neptun. Dintre acestea, doar 14 sunt considerate prioritare, restul reprezentând spaţii verzi, alei, trotuare şi căi de acces. Astfel, în următoarele 2 luni de zile, specialiştii din cadrul Direcţiei Patrimoniu vor actualiza datele cadastrale, cu scopul final  de a întocmi caietul de sarcini şi documentaţia în vederea scoaterii la licitaţie a acestor spaţii, se arată în comunicatul Primăriei.

  „Intenţia noastră este de revitalizare a zonei comerciale, prin luarea unor măsuri concrete menite să-i determine pe comercianţi să revină pe ştrand. Evident că scopul final este acela de creştere a numărului de vizitatori prin oferirea de servicii de calitate  şi printr-o diversitate a activităţilor care s-ar putea desfăşura în cadrul bazei de agrement de pe malul Mureşului.  

  Am început să clarificăm situaţia cărţilor funciare din zona respectivă, să ştim exact ce ne aparţine. De un an se lucrează la partea cadastrală, lămurim aspectele juridice legate de construcţiile existente şi elaborăm un regulament de închiriere a acestor spaţii. Datoria noastră ca administrator este să venim cu o ofertă. Sper ca măcar sezonul viitor să fie câteva spaţii care pot fi închiriate. Nu vrem să ne mulţumim doar cu faima de a fi al doilea ştrand ca mărime din Europa situat lângă o apă curgătoare, ci ne dorim mai mult de atât: să redăm ştrandului Neptun strălucirea de altă dată”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.