miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  După ce și-a luat doctoratul cum a putut, dottore Cionca s-a întors la grădiniță

  de - | 22 martie 2023, 8:44 AM | Pamflet

  1

  Fotografia este ușor trucată - doar v-am spus că nu a mâncat nimic...

  Cei care ați accesat mai târziu cardul de sănătate al administrației locale arădene, aflați că domnul Iustin Cionca nu este doar așa, simplu președinte al Consiliului județean Arad, ci și doctor. Dr. Cionca, Iustin Cionca. Da, da, dottore, cum ar zice Băse. Doctor în drept, deci nu vă-nscrieți în audiență pentru rețete compensate.
  Doctorii din politica arădeană. Cionca, doctorul de la Consiliul Județean Arad 

  Ei bine, cu tot doctoratul ăsta – luat în vremurile în care doar fraierii așteptau să li se acorde ceva, restul luau ce puteau din marea grămadă: bani, pământuri, putere, titluri – domn’ președinte s-a întors, deunăzi, la baza învățământului nostru, la grădiniță. Sigur, nu ca pre-școlar, că oricum nu putea să-l detroneze în penibil pe Lăpădat, cel cu 3 licee și-un mandat de viceprimar la Lipova – dacă ați uitat, citiți aici:

  Lipova, orașul „lăpădat” în mâinile unui viceprimar cu 3 (trei!) licee. Ieri și-a dat teza la mate, la „Birta” din Ineu

  A venit în calitate de invitat al inspectoarei șefe peste grădinițe, din Inspectoratul Școlar Județean Arad, doamna Mariana – care absolut întâmplător a fost înainte vreme șefa recent instalatei directoare a Grădiniței „Piticot”, doamna Mihaela, chestii, pile, socoteli și alte chestiuni din România pre-educată. Pentru ce a fost invitat la Grădiniță, numai Unul, Bunul și Slăvitul Dumnezeu știe!

  Dottore Cionca asupra Grădiniței…

  Lumea academică a rămas siderată în fața acestui eveniment epocal și doar iminenta apropiere a Echinocțiului n-a oprit venirea primăverii odată cu desantul doctorului Cionca asupra Grădiniței. Ca să nu mai amintim de golul de aer pe care l-au resimțit cele câteva zeci de educatoare martore la prezența, în premieră mondială, a unui doctor-politician la un Cerc pedagogic al educatoarelor. Care-i o activitate de rutină, am putea spune, adică un fel de pregătire profesională.

  E drept, n-a stat mult. A zâmbit mult și larg, cum îi stă bine unui politician aflat în campanie, a mulțumit educatoarelor prezente pentru votul din 2020, cum nu-i stă bine unui politician serios revenit la grădiniță, s-a lăudat, deși nu-i frumos să minciunești într-o grădiniță. N-a avut niciun carnețel cu pix, deci sigur n-a învățat nimic, deși a fost într-o unitate de învățământ. A zăbăvit puțin, apoi, har Domnului, a plecat.

  N-a apucat, săracul de el, nici măcar să-mbuce o sărățică, un pufuleț. Poate data viitoare, la următorul Cerc pedagogic, tot cu multe educatoare, poate atunci și cu copii și părinți, cum se cuvine când vine un dottore. Era să zicem un președinte de Consiliu județean în loc de dottore, dar următorul Cerc pedagogic va avea loc, se pare, după alegeri și numai Unul, Bunul și Slăvitul Dumnezeu știe ce va fi atunci…

   

  Dr. Petru și toți Sfinții

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.