Protecția Consumatorilor din Arad amendează drastic operatorul de gaz care a umflat facturile românilor din vestul României

  de Special Arad | 22 December 2021, 3:57 PM | Regional | Știri Arad | Topic special

  4

  Virgil Popescu

  Ministrul Virgil Popescu anunță că ieri inspectorii ANPC arădeni, în urma sutelor de reclamații primite, au efectuat controale la operatorul economic de furnizare a gazului, Gaz Vest, în județele Arad, Bihor și Timiș, întrucât s-a constatat că au fost emise facturi fără să fie aplicată legea ce prevede plafonarea și schema de compensare, iar abonații la compania respectivă s-au trezit cu sume de chiar 3 ori mai mari.

  Potrivit ministrului Virgil Popescu, cei de la Gaz Vest SA au primit o sancțiune contravențională de 50.000 lei și li s-a impus recalcularea consumului citit sau estimat pentru consumatorii casnici începând cu data de 01.11.2021, în termen de 15 zile.

  „Aș dori să transmit un avertisment clar: nicio companie furnizoare nu își va bate joc de români!
  Să emită facturile pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022 în acord cu legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022! În mod contrar vor exista sancțiuni dure”, a transmis ministrul.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Pamanul rusiei il scoate gata scumpit in principiu, dar cand noi avem resursele noastre nu ar trebui sa ne doara capul. Dar baietii isteti argumenteaza ca s-a scumpit gazul pe piata internationala desi nu are nici o legatura productia proprie cu asta. Asa e la noi, daca nu suntem furati de ai nostrii nu suntem romani.

    +3 voturi
    +1
    -1
   • La intrebarea aceasta, ar trebui sa raspunda intai Jo6haus, care la negocierile acestei coalitii, l-a impus cu forta pe caraghiosul de Popescu ,din nou sef la Energie…..oare de ce?! Pentru ca o buna parte din profiturile uriase de la gaze si energie electrica, intra in buzunarul neamtului ticalos! Aviz celor care l-au votat pre ticalos a 2-a oara!

    +2 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.