marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  LG vs. Samsung: Cine câștigă războiul Smart TV?

  de Special Arad | 30 noiembrie 2019, 1:13 PM | IT

  0

  (foto: digitaltrends.com)

  În ultimii ani, doi giganți sud-coreeni au dominat piața de televizoare Smart. Dar care câștigă? Iată comparația noastră dintre LG și Samsung și ce ne spune despre viitorul ambelor companii.

  Cu toții iubim o mare rivalitate între doi competitori pe măsură. Există o tonă de exemple din care să alegi: Nikola Tesla vs. Thomas Edison, Marvel vs. DC, Cola vs. Pepsi, Star Wars vs. Star Trek… Am putea continua pentru totdeauna. Dar chiar și cu acest mic eșantion, probabil că ai o alegere preferată.

  Însă pe tărâmul televiziunii Smart, LG vs. Samsung este bătălia care ne atrage atenția.

  Tot mai multe persoane își iau televizoare Smart în casele lor. Ce este exact un televizor Smart? Mai simplu spus, este un televizor care se poate conecta la serviciul de internet de acasă (fie cu un cablu ethernet cu fir, fie prin Wi-Fi). Acesta poate rula diverse aplicații, se poate conecta la dispozitive inteligente pentru casă sau chiar vine cu Alexa sau Google Assistant. În ceea ce privește cantitatea de servicii de streaming pe care le folosim, are sens să avem un televizor care să poată face totul pentru noi. Mai ales că mulți oameni renunță acum la compania de cablu și se îndreaptă către utilizarea doar a serviciilor de streaming.

  Dar alegerea unui televizor Smart poate fi o decizie dificilă. Există atât de mulți termeni noi de învățat. Ai nevoie de 4K sau 8K și ce înseamnă asta chiar? Sau ai nevoie de OLED sau QLED? Și ce înseamnă asta, de asemenea? De ce este atât de dificil să alegi ceva ce vei folosi doar pentru a viziona episoade vechi din Seinfeld?

  TV Samsung Smart gasesti la EMAG

  Pentru a începe, am creat un ghid care te va ajuta să înțelegi toată terminologia pe care urmează să o utilizăm mai jos. În plus, dacă ești nou la capitolul Smart TV, acest ghid îți va fi partener de nădejde. Vei putea intra în magazin simțindu-te mai încrezător că știi ceea ce ai nevoie.

  Vânzătorul te va orienta probabil către un televizor LG sau Samsung, deoarece aceștia sunt cei doi giganți care îl luptă pentru numărul unul în acest moment. Așa că, înainte de a face o scufundare și a pleca pentru a cumpăra acel televizor nou, consultă comparația noastră între LG și Samsung. Am decis să comparăm cele două mărci pentru a vedea dacă putem găsi un câștigător.

  LG vs. Samsung – rivalitatea

  Pe piața televizoarelor Smart, majoritatea brandurilor împrumută tehnologie și software de la alte companii. Este mai ușor și mult mai puțin costisitor. Dar atât LG, cât și Samsung și-au dezvoltat de la zero televizoarele inteligente.

  LG produce display-uri OLED, care sunt considerate cele mai bune din punct de vedere al culorii și contrastului. Samsung utilizează în continuare tehnologia QLED, care nu este la fel de bună ca OLED în ceea ce privește calitatea imaginii. Acestea fiind spuse, Samsung își propune să dezvolte un hibrid QD-LED în viitorul apropiat.

  Sisteme de operare unice

  În lupta televizoarelor Smart, atât LG, cât și Samsung oferă sisteme de operare solide.

  LG webOS

  Pro:

  •  Integrare Amazon Alexa și Google Assistant
  •  Navigare rapidă
  •  Asistență bună pentru aplicații
  •  Aplicațiile de streaming rămân deschise și live. Ce înseamnă acest lucru este că poți comuta de la una la alta și înapoi cu ușurință, fără a pierde tot ceea ce ai salvat. Trebuie să verifici ceva? Pune jocul pe pauză, accesează o altă aplicație și verifică, apoi te poți întoarce fără probleme unde ai rămas.

  Contra:

  •  Nimic care ar fi de remarcat. Este doar un sistem de operare solid.

  Samsung Tizen

  Pro:

  •  Navigare rapidă
  •  Vei primi canale gratuite cu TV Plus

  Contra:

  •  Nu are un număr mare de aplicații
  •  Funcția de căutare nu este întotdeauna cea mai bună
  •  Este clar că webOS-ul LG este un sistem de operare mai bun care oferă mai multe funcții

  Dolby Vision vs. HDR10

  Acesta este o dilemă mare pentru o mulțime de oameni. S-ar putea să fie chiar o caracteristică decisivă pentru o mulțime de oameni. Adică dacă ai destui bani pentru a cheltui pe aceasta. Pentru că, dacă ai bani, Dolby Vision este calea de urmat absolută. Calitatea imaginii este uimitoare și nu vei găsi nimic altceva asemenător. Dar, din nou, vine cu un cost. HDR10 este o îmbunătățire certă a SDR (interval dinamic standard), iar pentru majoritatea oamenilor, este suficient. Mai ales dacă nu vrei să îți spargi contul din bancă.

  În acest domeniu, LG câștigă cu calitatea imaginii, deoarece utilizează Dolby Vision, lucru pe care alte mărci nu mizează. Dar dacă ceea ce contează pentru tine este prețul, Samsung va câștiga această bătălie cu HDR10.

  Verdictul luptei LG vs Samsung

  Deci, după ce ai acoperit toate aceste aspecte, ai spune probabil că LG câștigă bătălia LG vs. Samsung, nu? Dar, așa cum am menționat mai sus, aspectul prețului trebuie luat în considerare. În timp ce LG pare a fi superior din punct de vedere tehnic, în prezent, Samsung ofera televizoare smart mai ieftine care duc treaba la bun sfârșit.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.