Cum alegi un Smart TV

  de Special Arad | 17 august 2020, 10:22 AM | Advertorial | IT

  0

  Vrei să îți cumperi un Smart TV, dar nu știi care sunt cele mai importante specificații pe care să le iei în considerare atunci când alegi un astfel de televizor? Ai văzut mai multe modele de Smart TV, dar nu știi cum să le compari?

  În acest articol îți vom prezenta cele mai importante lucruri pe care să le iei în considerare când alegi un Smart TV.

  Bugetul

  Având în vedere faptul că poți cumpăra un Smart TV la 1500 de lei, dar și la 15000 de lei, trebuie să îți faci cu atenție bugetul, cu o marjă de +/- 10%. În ceea ce privește Smart TV-urile, prețurile sunt între 700 și 155000 de lei.

  Desigur, televizoarele cu prețuri astronomice nu sunt pentru oricine și nici pentru orice încăpere. Majoritatea televizoarele cu prețuri de peste 5000 de lei au dimensiuni foarte mari și nu sunt potrivite pentru încăperile mici.

  Vei găsi televizoare smart bune la prețuri de 2000, 3000 de lei, dar totul depinde de bugetul pe care îl setezi tu.

  Dimensiunea

  Un lucru important când vine vorba despre un Smart TV este dimensiunea acestuia, mai exact diagonala ecranului. Televizoarele Smart au diagonale cuprinse între 81 și 220 de cm. Televizoarele cu diagonală de până în 100 de cm pot fi destul de micuțe, iar cele de peste 200 de cm sunt mult prea mari.

  Desigur, totul depinde de bugetul și de dorințele tale. Noi îți recomandăm să optezi pentru un Smart TV cu diagonală de 125-138 de cm. Aceste modele sunt bune, având un ecran potrivit cam pentru orice încăpere. În această categorie, găsești smart TV-uri de toate prețurile. Astfel, ai de unde să alegi.

  LED, OLED sau QLED

  Tipul de ecran este foarte important la un Smart TV. Cele mai ieftine modele au ecran LED în timp ce ecranele OLED sunt cele mai scumpe de pe piață. Dacă vrei o soluție de mijloc, optează pentru un ecran QLED. Deși poți opta pentru un televizor cu rezoluție 4K, diferența dintre un televizor cu ecran LED și unul cu ecran OLED este foarte mare. Dacă îți poți permite, atunci alege un televizor cu ecran OLED.

  Ecran curbat sau nu?

  Aici totul ține de preferințele personale. Sunt utilizatori care recomandă un Smart TV cu ecran curbat, în timp ce alții preferă să evite un astfel de televizor. Cu siguranță ecranul curbat oferă un alt fel de experiență atunci când urmărești un film, însă vine și cu diferite dezavantaje precum prețul de achiziție care este mai mare decât la un televizor smart cu ecran plat.

  Brandul

  Sunt mulți producători de televizoare Smart pe piață, însă asta nu înseamnă că toate modele sunt la fel de bune. Dacă îți dorești un televizor performant, noi îți recomandăm să optezi pentru un LG Smart TV sau, de ce nu, Philips sau Samsung.

  Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care să le iei în considerare când alegi un Smart TV. Restul detaliilor depind de preferințele tale personale și de nevoile tale. Înainte de a alege orice Smart TV îți recomandăm să citești câteva recenzii pentru a vedea ce părere au alți utilizatori.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.