sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Directorul general OMS întrezăreşte finalul pandemiei de COVID-19. Câte cazuri au mai apărut în județul Arad

  de Special Arad | 14 septembrie 2022, 8:29 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Omenirea nu s-a aflat mai niciodată într-o poziţie atât de bună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 care a dus la moartea a milioane de persoane începând cu sfârşitul anului 2019, a afirmat miercuri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Digi24, care citează AFP.

  „Săptămâna trecută, numărul deceselor săptămânale asociate COVID-19 a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020. Nu am mai fost niciodată într-o poziţie mai bună pentru a încheia pandemia”, a spus Tedros cu prilejul unei conferinţe de presă. Cu toate acestea, a avertizat: „Nu am ajuns încă acolo, dar finalul este foarte aproape”. Acesta a atras atenția totuși că „putem vedea cu toţii linia de sosire, suntem pe punctul de a câştiga, dar ar fi cu adevărat cel mai prost moment să ne oprim din alergat”, adăugând că „dacă nu profităm de oportunitatea asta, riscăm să avem mai multe variante, mai mulţi morţi, mai multe perturbări şi mai multă nesiguranţă”.

  Potrivit celui mai recent raport epidemiologic publicat de OMS şi consacrat COVID-19, numărul cazurilor a scăzut cu 12% în săptămâna 29 august – 4 septembrie în comparaţie cu săptămâna precedentă ajungând la circa 4,2 milioane de noi infecţii declarate la nivel global.

  În ceea ce privește situația actuală din județul Arad, Direcția de Sănătate Publică a informat că, în ultimele 24 de ore, în întregul județ, s-au înregistrat 57 cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2. În prezent sunt internate 18 de persoane, dintre care 1 pe secția ATI, iar alte 305 de persoane confirmate pozitiv sunt izolate la domiciliu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.