miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Jos pălăria de aur” se acordă fostului judecător Lavinia Coţofană pentru dreptul la replică împotriva sa

  de Special Arad | 5 ianuarie 2018, 12:12 AM | Pamflet

  0

  Am mai văzut noi delatori, turnători, informatori, darămite justiţiari, justiţiabili şi alţi juşti mai drepţi decât legea, dar ca Coţofană, mai rar.  Adică să fii propriul tău turnător. Lavinia Coţofană, vrem să zicem, fostul judecător la Judecătoria Arad, provenit din rândurile din faţă ale Serviciului Român de Informaţie. La arma infanterie li se zice carne de tun, celor din primele rânduri. Doamna judecător a zis că e fruntaşă. Ştiţi cum e, depinde de care parte a tunului eşti!

  Nu ştiu dacă vă mai amintiţi, dar făcurăm niscaiva interviuri legate de cazul judecătorului (în limba română, funcţiile, ocupaţiile şi meseriile nu au genul feminin) Coţofană care, mai pe scurt, spunea că a fost nedreptăţită de toate instanţele din România, începând cu judecătoria Arad şi terminând cu Înalta Curte de Casaţie şi Consiliul Suprem al Magistraturii. Toate instanţele şi instituţiile au considerat că doamna Coţofană nu mai poate fi judecător. Nu mai reluăm povestea cazului, fiindcă inclusiv preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul prin care confirmă scoaterea din magistratură a Laviniei Coţofană.

  Însă, acuma vine laudatio pentru premiul pe care i-l acordăm Laviniei Coţofană: fostul judecător ne-a contactat ca să ne acorde un interviu, ni l-a acordat, l-am publicat aproape integral, iar după aceea ne-a transmis un drept la replică în care contrazicea cele afirmate în interviu. Genial şi unic! În acelaşi timp! Şi simultan! Să ceri drept la replică faţă de propriile declaraţii este un caz nemaiîntâlnit în istoria presei mondiale! Deci, chapeau bas, madame! Adică, jos pălăria, doamnă! De aur, doamnă, de aur!

  DIMPLOMA LAVINIA COȚOFANĂ

  Acest articol este un pamflet și ar cam trebui tratat ca atare!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.