Dilema veche dedică Aradului numărul din această săptămână

  de [email protected] | 19 martie 2019, 8:39 PM | Cultură

  0

  Prefațând Conferințele cu același nume din 3-7 aprilie, revista Dilema veche dedică Aradului numărul său de joi, 21 martie.

  Textele dedicate Aradului sunt semnate de istorici, scriitori și artiști din Arad, iar fotografiile sunt realizate de Ciprian Hord.

  La Conferințele Dilema veche, care vor avea loc în sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ, în sala de concerte a Palatului Cultural și în sala festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară”, sunt invitați toți redactorii revistei Dilema Veche, printre care Andrei Pleșu, Sever Voinescu și Mircea Vasilescu, precum și Theodor Paleologu, Andrei Vieru, Horia-Roman Patapievici, Teodor Baconschi, Augustin Ioan și Daniel Funeriu.

  Vezi programul complet AICI.

  Dilema veche (fostă Dilema) este o revistă săptămânală de cultură fondată de Andrei Pleșu, Tita Chiper, Zigu Ornea, Mircea Vasilescu și Radu Cosașu în ianuarie 1993, specializată în numere tematice. Este singura revistă post-1989 cu un format original care pune accentul pe eseu, dezbaterea de idei și publicistica literară. Revista a fost editată de Fundația Culturală Română până la 1 ianuarie 2004 sub numele „Dilema”. Pe 16 ianuarie 2004 a apărut primul număr sub noua denumire, „Dilema Veche”, cu aceeași echipă redacțională și editată în regim privat, după o demisie generală datorată presiunilor politice pe care le făcea conducerea Fundației Culturale Române (care între timp devenise Institutul Cultural Român), aflăm de pe Wikipedia. În prezent, revista face parte din trustul Adevărul Holding. Dilema Veche apare săptămânal, joi, și are acoperire națională.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.