sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Precum revista, Conferințele „Dilema Veche” își schimbă denumirea în Conferințele „Dilema”. Printre invitați la Arad: Mircea Cărtărescu, Marius Chivu, Radu Vancu și Nicu Alifantis

  de Tomck@t | 3 aprilie 2024, 7:10 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Odată cu redenumirea revistei „Dilema Veche” în „Dilema”, și conferințele de la Arad, precum și cele organizate în alte orașe, devin, de acum, „Conferințele Dilema”. La Arad, între 18-20 aprilie, invitații evenimentului vor fi scriitorii Mircea Cărtărescu, Marius Chivu, Radu Vancu, Mircea Mihăieș, cântăreții Nicu Alifantis și Răzvan Mirică, și, bineînțeles, moderatorul conferințelor, Sever Voinescu (redactorul-șef Dilema).

  Nu mai „sînt vechi, domnule!”, deși mottoul-citat din Caragiale a rămas. De curând, din 7 martie, revista Dilema Veche a redevenit Dilema, cum a fost de la înființare, din 1993, până în 2004.

  Potrivit paginademedia.ro, revista s-a despărțit de editorul Adevărul Holding (care deţine marca „Dilema Veche”), iar noul editor al revistei „Dilema” este compania Dilema Nouă, acționarii fiind ONG-ul „Prietenii Dilemei” (administrat de redactorul-șef Sever Voinescu), avocatul Valeriu Stoica și omul de afaceri Mihai Staicu. Odată cu această schimbare, publicația are și un nou website, dilema.ro, vechiul domeniu web, dilemaveche.ro, fiind abandonat.

  Conferințele Dilema la Arad vor avea loc în sala „Regele Ferdinand” din incinta Palatului Administrativ și în sala Filarmonicii din incinta Palatului Cultural, iar sloganul acestei ediții (a VI-a) este „Muzica și versurile”.

  PROGRAM

  CONFERINȚELE DILEMA LA ARAD: MUZICA și VERSURILE
  18-20 APRILIE
  Sala Regele Ferdinand și Sala Filarmonicii

  JOI, 18 aprilie, ora 19:00
  Sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad
  Marius Chivu și Radu Vancu: „Sunetul poeziei”

  VINERI, 19 aprilie, ora 19:00
  Sala Filarmonicii Arad
  Concert Alifantis & Mirică / Gemini
  urmat de un dialog între Nicu Alifantis și Sever Voinescu
  Bilete pentru acest eveniment, pe entertix.ro

  SÂMBĂTĂ, 20 aprilie, ora 19:00
  Sala Filarmonicii Arad
  Mircea Mihăieș: „«Stilul târziu» al lui Leonard Cohen”
  ora 20:30
  Mircea Cărtărescu: „Poezie și destin”
  Moderatorul evenimentelor este Sever Voinescu, redactorul-șef al revistei Dilema.

  Conferințele Dilema la Arad sunt organizate și finanțate, încă din 2019, de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.