Despre violența în familie la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad

  de Special Arad | 23 mai 2018, 7:17 PM | Educaţie

  0

  Prima activitate din cadrul acordului de parteneriat semnat între DGASPC, BPW (Business and Professional Woman) și Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad a fost „Activități comune în vederea sensibilizării, conștientizării și prevenirii situațiilor de violență în familie”, la care au participat elevi din clasa a XI-a D si a X-a A, alaturi de profesori din cadrul liceului, în data de 19 aprilie 2018. Astăzi, la a doua activitate din cadrul acordului de parteneriat, au fost invitați să participle elevii claselor IX C, X A, X C și profesorii Carmen Călinescu, Monica Ioncu, Viorela Simedru.

  „Proiectul acesta, în care suntem parteneri cu DGASPC Arad și Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, parteneriat cu tema «Violenței în familie», l-am făcut la inițiativa mea, pentru că am participat la proiectul international CHILD MARRIAGE (eu făcând parte în perioada 2014-2017 din board-ul de proiecte al BPW International) și la Congresul Federatiei Europene BPW din 2016 din Elveția (congresul se organizează din 3 în 3 ani). La acest congres, eu am prezentat lucrarea despre «Mamele minore din România – copii fără copilărie». La nivel internațional s-a inițiat în martie 2018 un taskforce CHILD MARRIAGE, din care și eu fac parte ca reprezentant al Federației BPW din Europa”, a spus Dana Sas, președinte BPW Arad, organizație care este membru în reteaua VIF (Violența Împotriva Femeilor).

  La cele două dezbateri, BPW Arad a fost reprezentat de către Dana Sas (președinte ), Dorina Rosu (casier) și Marieta Gavra (membră). Din partea Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară, la organizarea evenimentului și implementarea parteneriatului participă Iulia Ghinga (director), Lavinia Pop (director adjunct) și Mihaela Bercea (profesor consilier/școlar CJARE Arad). La dezbatere, DGASPC Arad a fost reprezentată de Mihaela Codreanu și Crina Stan.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.