Doi elevi de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară și de la Colegiul Economic, la faza națională a concursului „Alege! E dreptul tău”

  de Special Arad | 22 March 2023, 4:17 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Colegiul Economic Arad a găzduit, vineri, 17 martie 2023, faza județeană a Concursului național pe teme de protecția consumatorilor ”ALEGE ! E DREPTUL TĂU”- ediția 2023,  organizat de Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

  Concursul se adresează elevilor de la clasa pregătitoare până la clasa XI-a, după cum urmează :

  • secțiunea desen / creație grafică elevilor de la clasa pregătitoare până la clasa VIII-a ;
  • secțiunea test grilă și eseu pentru clasele IX-XI .

  Scopul acestei competiții este acela de a forma tineri consumatori, conștienți de drepturile lor, capabili să selecteze produsele și serviciile care corespund intereselor lor.

  De asemenea, prin pregătrea legislativă corespunzătoare, elevii învață să sesizeze eventualele abuzuri ale operatorilor economici, solicitând calitate și refuzând produsele necorespunzătoare sau neetichetate corect .

  Tema concursului din acest an a fost ,, ACHIZIȚIA ONLINE- ACHIZIȚIE SIGURĂ ,, .  Reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad  au făcut parte din comisia județeană de jurizare, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Scolar Județean Arad.

  TEMĂ CONCURS: Provocările comerțului online pentru tânărul consumator

  TEMĂ PENTRU TESTUL GRILĂ ȘI ESEU: Achiziția online – o achiziție sigură

  TEMĂ PENTRU DESENE: realizarea unui desen/creație grafică reprezentând o pagină web de comercializare a unui produs.

  La faza națională ce se va desfășura in iunie 2023 va  participa Alexandru Băceanu, elevul  Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad- locul 1 și Amalia Jiv, eleva Colegiul Economic Arad – locul 2.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.