Deputatul Florin Tripa îl somează pe ministrul Mediului să pună capăt bombei ecologice de la Hălmăgel

  de - | 19 august 2020, 4:55 PM | Comunicate contra cost

  0

  „L-am pus astăzi în gardă pe ministrul Mediului, Costel Alexe, asupra unui pericol deosebit de grav, o veritabilă bombă ecologică ce apasă asupra comunei Hălmăgel. Sătenii din Luncșoara sunt literalmente terorizați că o firmă de construcții execută pietruiri în zonă, folosind halda de steril provenită de la o explorare mineră închisă, din perimetru. Știind că nu mă tem să dezvălui asemenea abuzuri opiniei publice și să iau atitudine, oamenii au apelat la mine. Conform specialiștilor cu care am stat de vorbă, este un adevărat atentat la adresa sănătății publice să folosești halda de steril pentru pietruirea unor drumuri care traversează mai multe sate din comuna Hălmăgel. Sigur că am redactat urgent o interpelare, pe cale oficială, în atenția ministrului Mediului, Costel Alexe, în care cer să fie adoptate de urgență toate măsurile care se impun pentru a opri această acțiune ilegală, prin instituțiile pe care ministerul le are în subordine, Agenția de Protecția Mediului și Garda de Mediu”, afirmă deputatul PSD Arad Florin Tripa.

  Iată textul interpelării:

  Interpelare

  Adresată: Domnului Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe

  De către: Tripa Florin-Dan, Deputat PSD de Arad

  Obiectul întrebării: Situația fostei mine din satul Luncșoara, comuna Hălmăgel, județul Arad

  În satul Luncșoara din comuna Hălmăgel, județul Arad, există o mină de cupru și zinc care a fost închisă după Revoluție, fiind în prezent în conservare. În ultimele săptămâni, am fost sesizat de mai mulți localnici despre faptul că o firmă de construcții, care execută pietruiri la drumuri în comuna Hălmăgel, folosește ca material halda de steril de la intrarea în vechea mină, unde s-au depozitat materialele extrase pe vremuri din acea mină. Conform specialiștilor cu care am stat de vorbă, este un adevărat atentat la adresa sănătății publice să folosești halda de steril pentru pietruirea unor drumuri care traversează mai multe sate din comuna Hălmăgel.

  Vă solicit să luați de urgență toate măsurile care se impun pentru a opri această acțiune ilegală, prin instituțiile pe care le aveți în subordine, Agenția de Protecția Mediului și Garda de Mediu.

  Florin-Dan Tripa

  Deputat PSD de Arad

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.