Dacă se înmulțesc cazurile de arădeni infectați cu COVID-19, autoritățile pregătesc Spitalul TBC pentru ei. Actualii pacienți vor fi mutați

  de Andrei Fuliaș | 13 martie 2020, 10:44 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad

  3

  Deocamdată, la nivel național există confirmate 49 de cazuri de cetățeni depistați pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus). Totuși, în Arad nu există astfel de pacienți infectați, cei depistați pozitiv chiar și în județul nostru fiind duși la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

  În același timp, în centrele de carantină din județul Arad se aflau vineri 124 de persoane, în vreme ce alte 113 persoane se aflau izolate la domiciliu.

  Totuși, autoritățile se pregătesc din timp pentru eventuale situații negative. În acest sens, reprezentanții Instituției Prefectului Județului Arad anunță că, dacă se vor înmulți cazurile de cetățeni arădeni depistați pozitiv și dacă Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu va mai avea locuri suficiente, secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC vor fi eliberate. Asta înseamnă că pacienții cu COVID-19 vor fi carantinați în locația Spitalului TBC, din cartierul arădean Grădiște, în vreme ce pacienții secțiilor menționate adineauri vor fi mutați la Spitalul Județean, respectiv la spitalele din Sebiș și Lipova.

  „Dacă vor exista persoane cu domiciliul în judeţul Arad, care vor fi diagnosticate cu coronavirus COVID-19, acestea vor fi transferate la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. În vederea asigurării tratamentului pentru persoanele infectate, în cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, se eliberează preventiv clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC. Aceasta poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratamentul eventualelor persoane infectate cu coronavirus. În acest moment, nu există persoane cu domiciliul în judeţul Arad care să fie diagnosticate cu coronavirus COVID-19. Pacienții de pe secțiile de Pneumologie vor fi transferați pe secțiile de medicină internă ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad iar pacienții din compartimentele TBC vor fi transferați la spitalele din Sebis și Lipova. Luni va avea loc dezinfecția saloanelor pentru a fi pregătite în cazul în care vor primi pacienți diagnosticati cu COVID-19, dacă aceştia nu vor mai putea fi trataţi de spitalul din Timişoara.  Menționăm că transferul pacienților pe alte secții și la spitalele din Sebis respectiv Lipova se realizează cu ambulanțele”, transmite Lucian Cozma, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Adica persoanele cu boli pulmonare cronice , care si asa sunt in suferinta vor fi plimbate , existand posibilitatea de a le agrava suferinta , pentru a face loc la niste inconstienti care vin de pe afara , deoarece nu au asigurari medicale pe acolo , asa cum nu au nici aici…. Super tare , PNL chiar nu are stop cand vine vorba de 2 3 voturi in plus…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.