Curtea de Arbitraj a PNL s-a reunit să judece pseudo-alegerile lui Falcă. Se ajunge la Tribunal?

  de Andrei Fuliaș | 5 decembrie 2017, 1:03 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Curtea de Arbitraj a Partidului Național Liberal s-a reunit luni pentru a dezbate mai multe contestații, printre care și cele cu privire la alegerile organizate pentru conducerile Organizațiilor Municipale și Județene a PNL Arad. Reamintim că alegerile de la Arad, atât cele de la municipiu, cât și cele de la județ, au fost contestate de către mai mulți liberali, în frunte cu senatorul Ioan Cristina, deputatul Eusebiu Pistru, primarul Ineului, Călin Abrudan sau fostul președinte al Consiliului Județean, Caius Parpală.

  Povestea acestor contestații a fost tărăgănată de către Curtea de Arbitraj luni de zile, invocându-se diferite motive. Luni, în fața comisiei s-a prezentat și senatorul Ioan Cristina, pentru a susține cauza grupului de liberali arădeni care îl contracarează pe Gheorghe Falcă.

  Special Arad l-a contactat pe senatorul Ioan Cristina cu privire la această situație și la ceea ce s-a întâmplat luni la ședința Curții de Arbitraj.

  „Ni s-a cerut să facem o întâmpinare la recursul făcut de Gheorghe Falcă, într-o săptămână. Nu s-a pus un nou termen. Dacă este cazul vom fi audiați, dacă nu, Curtea va rămâne în pronunțare de săptămâna viitoare”, a explicat senatorul PNL.


  Citește și: Inevitabilul s-a produs! Curtea de Arbitraj a PNL a desființat „realegerea” lui Falcă la Arad


  Întrebat care sunt șansele, în opinia sa, de reușită în această speță, Ioan Cristina pare mai degrabă sceptic, deși grupul anti-Falcă are Statutul partidului de partea sa.

  „Mi-am dat seama, din comportamentul unor membrii ai comisiei că verdictul este prestabilit și că se dorește validarea alegerilor”, spune Cristina. Întrebat de ce crede acest lucru, senatorul liberal a spus că „spre exemplu, când am fost la Oradea, la dezvelirea bustului lui Ion I.C. Brătianu, președintele Curții, domnul Buda, mi-a spus că s-ar putea ca sentința să nu fie cea pe care mi-o doresc eu”.

  Deși părea dezamăgit de faptul că gruparea lui Falcă ar putea avea câștig de cauză, Ioan Cristina a spus că își va continua lupta. Totodată, liberalul spune că, indiferent care va fi decizia Curții, nu va merge la Tribunal pentru a cere dreptate. S-ar putea, totuși, s-o facă alții.

  „Indiferent care va fi decizia Curții de Arbitraj, eu nu plec din partidul al cărui membru sunt de 20 de ani. Voi lupta în continuare pentru aceleași principii și aceleași valori. Indiferent care va fi sentința, chiar dacă va fi una nedreaptă, eu voi continua să rămân membru PNL. Nu voi ataca în instanță respectiva hotărâre. Nu știu ce vor face ceilalți colegi, dar eu, ca senator liberal, nu îmi permit să dau partidul în judecată”.

  Pe de altă parte, deși Ioan Cristina spune că nu va da ataca în instanță decizia Curții, dacă aceasta va fi potrivnică, s-ar putea ca alți liberali să o facă. Nu este exclus ca Abrudan sau Parpală să meargă în instanță pentru a ataca decizia Curții. Sau, de ce nu, ar putea chiar Isabela Rabotka să se adreseze instanței, mai ales dacă stăm să luăm în considerare faptul că Falcă & Co. îi pregătesc debarcarea din partid și din Consiliul Local Municipal.

  Și, dacă tot am scris ieri despre plecarea lui Eusebiu Pistru la ALDE, s-ar putea ca și el să anticipeze o decizie nefavorabilă și tocmai din această cauză să considere că lupta sa din PNL să fie o cauză pierdută, chiar și cu Statutul partidului de partea sa.


  Citește și: Pistru îi dă șah-mat lui Falcă. Pleacă la alt partid și ia cu el niște nume grele

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.