miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Curtea de Apel Oradea: poliţiştii de frontieră din Borş, arestaţi pentru mită, merg în arest la domiciliu

  de - | 19 decembrie 2021, 11:52 AM | Regional

  0

  Cei cinci poliţişti de frontieră din vama Borş acuzaţi de luare de mită şi arestaţi preventiv de Tribunalul Bihor au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru o perioadă de 15 zile de judecătorii de la Curtea de Apel Oradea, informează ebihonreanul.ro..

  Vineri, instanţa a admis contestaţia celor cinci – Ionel Clejan, Gabriel Albinaru, Lucian Stoica, Remus Fofiu şi Gheorghe Pirtea – împotriva măsurii dispuse vinerea trecută de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, pe care a desfiinţat-o în întregime şi rejudecând, a respins ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

  Instanţa a constatat, totuşi, că în caz există probe suficiente din care să rezulte că cei cinci agenţi de poliţie de frontieră au comis faptele care le sunt imputate, că sunt necesare măsuri preventive „în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal” şi a decis să-i plaseze pe cei cinci în arest la domiciliu pentru o perioadă de 15 zile.

  De asemenea, judecătorii le-au interzis acestora să comunice între ei ori cu martorii din dosar.

  Verdictul dat vineri de Curtea de Apel Oradea este definitiv.

  Sursa: ebihonreanul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.