Cum sunt afectate zborurile la nivel european și mondial, în contextul pandemiei de coronavirus | Infografic

  de Special Arad | 25 martie 2020, 10:44 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  COVID-19 a afectat grav cursele de zbor ale companiilor aeriene în decursul lunii februarie și apoi a lunii martie. Majoritatea țărilor au emis recomandări de călătorie, sau chiar ordonanțe cu banări drastice, pentru a limita răspândirea virusului.

  Combinația de anulări și restricții la nivelul curselor internaționale de zbor a produs pierderi de 880 de miliarde de dolari asupra industriei aeriene la nivel global. Dintre companii, cele mai afectate (40%) sunt companiile americane, precum operatorul Delta Force sau United Airlines.

  Site-ul de business Weforum.org a realizat o statistică cu modul în care sunt afectate sistematic zborurile internaționale, între perioada 6 ianuarie și 16 martie 2020.

  Iată care sunt cele mai afectate destinații pentru zboruri internaționale, așa cum sunt ele înregistrate în ultima săptămână (9-16 martie):

  Impactul economic asupra companiilor aeriene este, evident, imens, multe dintre acestea confruntându-se cu pericolul de a intra in faliment în următoarele luni, dacă aceste date statistice continuă în aceeași direcție. Pentru a se păstra „pe linia de plutire”, companiile americane, de exemplu, cer un ajutor de 60 de miliarde de dolari de la Guvern.

  sursa: Weforum.org

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.