Croația anunță reintroducerea unor restricții începând de luni. Unii turiști pleacă pentru a evita carantina introdusă de țările lor

  de Special Arad | 23 august 2020, 10:35 AM | Internaţional | Turism

  0

  Croaţia a anunţat sâmbătă că va reintroduce unele restricţii pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, informează dpa, conform agerpres.ro.

  Autorităţile de la Zagreb au raportat încă 306 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. În prezent în Croaţia sunt 2.052 de cazuri active ale acestei infecţii, iar 6.868 de persoane se află la izolare.

  În vederea scăderii numărului de noi infectări, guvernul croat a impus o serie de măsuri care vor intra în vigoare luni, 24 august, pentru cel puţin 14 zile.

  Cafenelele şi barurile vor putea primi clienţi doar în spaţii deschise, la nunţi şi înmormântări vor putea participa cel mult 50 de persoane, iar la alte evenimente private cel mult 20 de oameni.

  Postul de radio şi televiziune public croat HRT a relatat anterior că turiştii din ţările care au declarat Croaţia „nesigură” îşi strâng bagajele pentru a evita carantina la revenirea în statele de origine și că au fost anulate numeroase rezervări la hoteluri.

  Turismul este sectorul cel mai important din economia Croaţiei, contribuind cu peste 20% la venitul naţional al ţării.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.