Coronavirus: O parte din Europa începe să se redeschidă luni. Ce vor putea face cetățenii lor

  de Special Arad | 3 mai 2020, 10:19 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  După câteva săptămâni de carantinare, o parte din Europa se va redeschide cu precauție, primele măsuri de relaxare intrând în vigoare de luni. Sunt și țări precum Germania, Austria și Spania care au relaxat o parte din măsuri, dar nicio țară nu se va redeschide în întregime. Ce vor avea voie și ce nu cetățenii acestor țări? Hotnews.ro a adunat date oficiale din mai multe țări, pe care vi le prezentăm în rândurile ce urmează.
  Menționăm că Franța, pe de altă pare, a hotărât prelungirea cu două luni, până la 24 iulie, a stării de urgenţă sanitară în vigoare pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19.

  Italia

  În unele sectoare (construcții, automobile, lux …), lucrările au început să se reia pe 27 aprilie.

  De luni, italienii vor putea să își viziteze familiile și să se întâlnească în număr limitat. Parcurile se vor redeschide, menținând totodată distanțarea socială.

  Sectorul industrial, sectorul construcțiilor și comerțul cu ridicata pentru aceste sectoare vor fi deschise. Barurile și restaurantele vor avea dreptul de a vinde la domiciliu. Redeschiderea lor completă va avea loc pe 1 iunie, la fel ca cea a saloanelor de înfrumusețare sau a frizeriilor.

  Pe 18 mai, toate întreprinderile de retail vor putea redeschide, precum și muzeele, cinematografele sau bibliotecile.

  Școlile vor rămâne închise până în septembrie.

  Călătoria va continua să fie limitată în municipalitatea de reședință și legată numai de cerințele de muncă și de sănătate.

  Spania

  Carantinarea extrem de strictă a țării a fost relaxată pe 26 aprilie atunci când s-a permis copiilor, însoțiți de un adult, de a ieși la plimbare de o oră și, începând de sâmbătă, cu autorizarea pentru cei peste 14 ani să facă sport individual sau plimbări în condiții stricte.

  De luni, unele întreprinderi mici, precum frizeriile, pot primi clienți individual la programare. Barurile și restaurantele vor avea dreptul de a vinde la domiciliu.

  Purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie în transportul public din ţară începând de luni, ca o primă măsură după relaxarea mai multor restricţii.

  În Insulele Baleare și Canare, majoritatea magazinelor, muzeelor ​​și teraselor, barurilor și restaurantelor li se va permite redeschiderea, dar cu capacitatea limitată, la fel ca și hotelurile care fac dovada unor condiții adecvate. În restul țării, aceste măsuri se vor aplica de pe 11 mai.

  Cinematografele și teatrele se vor redeschide în mod normal două săptămâni mai târziu.

  Școlile vor fi închise până în septembrie.

  Până la sfârșitul izolării, spaniolii nu se vor putea deplasa în afara provinciei lor.

  Germania

  Majoritatea magazinelor cu mai puțin de 800 de metri pătrați s-au redeschis pe 20 aprilie.

  De luni, școlile se vor redeschide treptat în unele landuri (Saarland, Saxonia-Anhalt, Bremen).

  Saloanele de înfrumusețare se vor redeschide. Lăcașurile de cult, muzeele, memoriile, grădinile zoologice, zonele de joacă pot face acest lucru sau au făcut deja acest lucru.

  Locurile culturale, barurile, restaurantele – cu excepția livrărilor -, locurile de joacă, terenurile de sport, rămân închise.

  Adunările mari vor rămâne interzise până cel puțin 31 august. Totusi, am avut demonstrații de 1 Mai cu violențe la Berlin și în alte orașe germane sau sute de persoane au demonstrat în două oraşe împotriva izolării.

  Ungaria

  Cu excepția Budapestei, va avea loc redeschiderea cafenelelor și a teraselor restaurantelor, plajelor și băilor publice.

  Reluarea pregătirii sportive profesionale.

  Mască necesară în transport și magazine.

  Austria

  Viena a autorizat deja redeschiderea anumitor afaceri mai mici. Marile magazine alimentare, saloanele de înfrumusețare și terenurile de sport în aer liber (tenis, golf etc) s-au redeschis în acest weekend.

  Restricțiile de călătorie sunt ridicate, adunările publice permit până la 10 persoane, cu respectarea distanțării sociale, fapt care nu a putut împiedica proteste în capitala împotriva carantinării.

  Luni, elevii din ultimul an care vor da examenul de bacalaureat vor reveni la școală într-un mediu decontaminat și cu restricții, înainte de a se deschide treptat școala pentru ceilalți elevi.

  Este de așteptat ca restaurantele să se redeschidă la jumătatea lunii mai.

  Mască necesară în transport și magazine.

  Serbia

  Redeschiderea de luni a cafenelelor și restaurantelor cu distanțare socială, transport în comun, trenuri interurbane și autobuze pe distanțe lungi, cu purtarea obligatorie a unei măști.

  Centrele comerciale se vor redeschide pe 8 mai, grădinițele pe 11 mai.

  Grecia

  Aproape 10% din întreprinderile închise se vor putea redeschide luni: librării, saloane de infrumusețare, magazine de electronice și articole sportive, centre de horticultura si bricolaj.

  Pe 11 mai, toate celelalte magazine vor putea redeschide, cu excepția centrelor comerciale, care sunt închise până la 1 iunie.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.