sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Copil va încerca surpriza în duelul cu Slovacia. Arădeanul are 21 de prezențe în Cupa Davis

  de Dan Lazăr | 12 septembrie 2022, 12:36 PM | Sport | Știri Arad

  0

  NTC Arena din Bratislava va găzdui, între 16-17 septembrie, duelul de Cupa Davis dintre Slovacia și România, cu arădeanul Marius Copil din nou printre tricolori.
  Clasat pe locul 349 ATP, Copil îi va avea colegi pe Nicholas David Ionel (283 ATP), Cezar Crețu (401 ATP), Adrian Boitan (602 ATP) și Vlad Cornea (130 ATP la dublu), aleși de căpitanul nejucător Gabriel Trifu.
  De partea cealaltă, Slovacia – mare favorită – răspunde cu: Alex Molcan (40 ATP), Norbert Gombos (114 ATP), Filip Horansky (229 ATP), Lukas Klein (300 ATP) și Igor Zelenay (139 ATP la dublu).
  Cele două naționale s-au mai duelat în Davis Cup de două ori, în 2002, la Presov, tricolorii câștigau cu 4-1, și în 2015, la Mamaia tot oaspeții se impuneau, scor 3-2, atunci când Copil îl depășea pe Gombos, dar ceda cu Klizan.
  Tot în cadrul Grupei Mondiale I se mai dispută: Austria vs. Pakistan, Ecuador vs. Elveția, Ucraina vs. Ungaria (se joacă la Vilnius, Lituania), Columbia vs. Turcia, Peru vs. Chile, Israel vs. Cehia, Portugalia vs. Brazilia, Finlanda vs. Noua Zeelandă, Uzbekistan vs. Japonia, Norvegia vs. India și Bosnia-Herțegovina vs. Mexic.
  21 de nominalizări are Marius Copil în naționala României, pentru care a jucat 38 de partide, de 25 de ori ieșind învingător.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.