joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanul Marius Copil deschide balul în Cupa Davis, împotriva Greciei

  de Dan Lazăr | 3 februarie 2024, 8:18 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Tragerea la sorți a meciurilor partidei dintre România şi Grecia, care se va desfășura în perioada 3-4 februarie, la Atena, în Liossia Olympic Sports Hall, în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis, a stabilit ca balul să fie deschis de arădeanul Marius Copil, sâmbătă, începând cu ora 16.00, în direct la DigiSport.

  Sâmbătă, 3 februarie, vor avea loc meciurile de simplu Stefanos Tsitsipas – Marius Copil și Aristotelis Thanos – Nicholas Ionel. Ziua de duminică, 4 februarie, va începe cu partida de dublu, în care vor evolua Stefanos Tsitsipas / Petros Tsitsipas vs. Marius Copil / Victor Vlad Cornea, pentru ca apoi să se joace meciurile de simplu: Stefanos Tsitsipas – Nicholas Ionel și Aristotelis Thanos – Marius Copil.

  Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, i-a convocat pentru întâlnire pe: Marius Copil (33 de ani, 294 ATP la simplu), Nicholas David Ionel (21 de ani, 265 ATP), Cezar Creţu (22 de ani, 364 ATP), Luca Preda (17 ani, 1.095 ATP) şi Victor Vlad Cornea (30 de ani, 69 ATP la dublu).

  De partea cealaltă, selecţionata Greciei va fi alcătuită din Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 7 ATP), Alexandros Skorilas (23 de ani, 753 ATP), Ioannis Xilas (22 de ani, 1.286 ATP), Aristotelis Thanos (22 de ani, 1.428 ATP) şi Petros Tsitsipas (23 de ani, 95 ATP la dublu).

  Aceasta este cea de-a treia confruntare în Cupa Davis dintre cele două echipe, fiecare având câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

  Citește și: Marius Copil, convocat pentru a înfrunta Grecia fraților Tsitsipas, în Cupa Davis

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.